20 entry daha
  • ben size şöyle anlatayım.

    13 saatlik bir derste her bir ders videosunu açıp videoyu sona sarıyorum. sonraki videoya geçiyorum, aynısını yapıyorum.

    ve yarım saatte sertifika sahibi oluyorum.

    gerçekten denediğim bir yöntemdir.

    udemy'nin bir ikinci sıkıntısı kursların hiçbirinin denetim mekanizmasına sahip olmaması. oradaki eğitmenlerin yaptığı tek şey video çekip atmak, hepsi bu. şimdi, *denetlenmemiş, sınanmamış eğitimi almak* bırak profesyonel, akademik anlamda ne kadar değerlidir, söyleyin.

    mesela benden öneri, kurs sahipleri derslerini öyle tasarlasınlar ki ünite ünite olsun. her ünite sonunda proje yapılıp gönderilsin. kursu veren kişi tarafından değerlendirilsin. değerlendirme sonucu diğer ünitelere geçilsin ve kurs sonu büyük bir projeyle bitirilsin. böylece alınan eğitime daha fazla saygımız olmaz mı?

    ama bu belirli sebeplerden dolayı olmaz. birincisi kurs sahibinin sürekli kursuyla ilgilenmesi gerekir ama udemy'nin mantığı böyle değil. parayla eğitim videosu satın alınan platform sadece. başka bir şey satmıyor.

    ikincisi bizim verdiğimiz para eğiticinin zamanını karşılamıyor. platformda yaşanan sık indirimler ve bazılarının çok öğrenci gösterebilmesi için kurslarını bir süre bedava vermesi sebebiyle (hatta al sana bir telegram grubu. buradakilerin hepsi yasal anlamda bedava.) kimse o kadar para bayılmıyor bu platformda. şimdi ben 250 liralık bir eğitim alsam nasıl bileceğim yarın 40 liraya inip inmeyeceğini ya da kurs sahibinin kurnazlık yapıp kursiyer sayısını artırmak için bedava vereceğini? o sebepten dolayı ben de çakal gibi beklerim indirimi ya da bedava olmasını. para vermemeye, olabildiğince az para vermeye bakarım.

    eh, o kadar az paraya da hiçbir eğitmen kimseyi sınamaz, denetlemez. ben de işveren olsam, ben de sınanmamış, denetlenmemiş bir eğitimin sertifikasına güvenmezdim.

    düşün, şey gibi, udemy'den cerrahlık dersi alıyorsun, ama cerrahlık yapmak zorunda değilsin. eğitmen sana bir görev, proje, ödev falan da vermiyor. kursu bitirince cerrahlık sertifikası alıyorsun. böyle bir şey. böyle biri ne kadar iyi cerrahlık yapabilir?

    udemy, eğitim materyali ölücülerinin ve para kazanma konusunda belirsizlikleri giderme umudu olan eğitmenlerin bir araya geldiği bir platform. öyle ya, youtube'a atsan para kazanabileceğini kim garanti edecek? oysa udemy'de zarlarını doğru atarsan iyi bir şeyler çıkarabilirsin.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap