aynı isimde "alef" başlığı da var
1099 entry daha
  • keşke bütün bölümler çıktıktan sonra izleseydim dediğim dizi. yayımlandığı ilk gün birinci ve ikinci bölümünü izleyip baya beğenmiştim. çekimler, kurgu ve konu ilgi çekiciydi ama bölümler ilerledikçe dizi boka sardı. yeri geldi 35 dakikalık bölümle geçiştirdiler yeri geldi bomboş, hiçbir şeyin olmadığı bölümleri izlettirdiler bize. ben dizi film gurusu değilim, o an izlediğimden aldığım zevke bakarım. şimdi gelelim eyyorlamama.

    görüntüler, çekimler, konu, imge kullanımı, alt metin şahane. ekip ciddi emek sarf etmiş. gel gelelim bazı bölümler o kadar boş ki insanın canını sıkıyor. bir hafta beklediğime kesinlikle değmeyen 3-4 bölüm vardı. sahne geçişleri bazen çok sert. bazı kısımlarda çat çat geçiyor sahneler, bu baya rahatsız edici. kimi izleyici oyunculukları çok beğenmiş, kimse kusura bakmasın ama oyunculuklar fecaat. beni en çok hayal kırıklığına uğratan isim ise ahmet mümtaz taylan. bir olmamışlık var settar karakterinde, yapay hissettiriyor. bunun yanı sırakenan imirzalıoğlu ve melisa sözen de çok donuk oynuyor. yaşar karakteri bir konuyla ilgili açıklama yaptığı kısımlarda sürekli ezberden okuyormuşcasına cansız aktarıyor seyirciye. ercan kesal da bir göründü bir kayboldu.

    polisiye, cinayet, katil hikayelerinde katilin kim olduğundan ziyade neden bu suçu işlediği kısmı ilgi çekici olan. bu noktada katil oymuş buymuş tahmini yersiz. ilk iki bölüm çok daha merak uyandırıcıydı. bölümler ilerledikçe sanki fazlaca tekrara düşüldü. sırf 8 bölüme yaymak için olayları uzattılar gibi bir his oluştu bende. bazı karakterlere çok az yer verilmesi de eksi noktalardan biri. settar' ın karısı ilk 3-4 bölüm neredeyse hiç yok. şu zamana kadar toplasan kadının 20 tane repliği yok. altı boş kaldı settar'ın aile hikayesinin sanki.

    yarın son bölüm ekrana gelecek. gerçekten merakla bekliyorum konuyu nasıl toparlayıp sonuca bağlayacaklarını. türkiye standartlarının üzerinde çekim tekniğine sahip olduğu su götürmez ama kusursuz, vay be bu da neymiş böyle denilecek kadar muhteşem bir iş mi orası tartışılır işte. sonuç olarak teknik açıdan başarılı ama bir şeylerin eksik kaldığı bir dizi. son bölümüyle fikrimi değiştirebilecek mi bakalım, onu da yarın izleyip göreceğiz.

    edit: finali de hayal kırıklığı :(
581 entry daha
hesabın var mı? giriş yap