aynı isimde "alef" başlığı da var
1107 entry daha
  • dizi başlamadan final öncesi tahminlerimizi yazalım.

    bilinmezler ve gariplikleri sıralarsak; settar kemalden bir çok şey saklıyor. sürekli ama nasıl söyleyebilirdim bunu sana kemal diye ağlayan bir yaşar var. tanışır tanışmaz en sevdiğim şehir londra falan diyor sanki kemal'e yakın olmak istermişcesine... şaşırtıyorsunzu beni dedektifler falan yavşamalar bir şeyler var. yaşarın eski kocası var. onda da aynı kolyeden var. tabi emin değiliz yaşar burada dürüstmüydü. kapşonlu var, settarın oğlan güneş var, mezarlıkta ve teknede ayna tutan meczup var, batının motorsikletini kullanan birileri var settarda onun peşindeydi sanki en son burası vahdedi vücutcuların tekkesi sanırım, yakılan tekke, hastanede ölen zenci, savcı settar dalaşı, semihanın güneşin bulunmasına kayıtsız kalması gibi olaylar oluşumlar ve 4 ceset var ortada.

    taraflara bakalım;
    ortodoks sünniler, vücutcular, mevcutcular ama vücutculara yanlayanlar, mevcutcular. aslında bizi ilgilendiren kısım sadece mevcutcular ve diğerleri. mezarlıktaki meczupun tuttuğu aynadan mevcutcu olduğunu anlıyoruz. kapşonlunun da yanık izinden mevcutcu olduğunu anlıyoruz. rahmi görenerin de vücutculara yanlamaya çalıştığını biliyoruz yaşar yalan söylemiyorsa.

    toparlarsak meczup, yaşarın eski eşi, kapşonlu, güneş ve yaşar. cinayetleri işleyen taraf bunlardan oluşuyor olabilir. kapşonlu yaşarın eski kocası olabilir. güneş de yaşarın eski kocası olabilir. meczup da yaşarın eski kocası olabilir. ancak ne meczup ne de kapşonlu güneş değil. yaşarın anlatııklarından daha çok şey bildiği kesin. rahmi görener ve mustafa diri'nin rıza isteyerek ölüme gitmesi gibi bir durum da var ortada. bu yüzden yaşarın eski kocası = kapşonlu = rahmi göreneri öldüren durumu mantıklı oluyor. yakılan tekkede de vardı. alefin bile isteye ölüme gitmek gibi bir anlamı da olabilir.

    tahmin: katil yaşarın eski kocası aynı zamanda kapşonlu aynı zamanda güneşin arkadaşı ve settara güneşin yerini söyledi veya söyleyecek istediğini yaparsa. settar da bu yüzden kemalden her şeyi gizliyor. meczupla da ortak çalışıyor bu kapşonlu. yaşar da bir miktar işin içinde. katil sesini duyurmak istiyor. çünkü hakikatın çağrısına gözler kör kulaklar sağır kalıyor.

    final sonrası edit:
    dizinin dijital platformda olduğunu unutup çok önemli bir noktayı atladık. dijital platform dizisi ipnelik olmadan düşünülemez. kabul edelim güzel bölümdü. herşeye de cevap verdiler sayılır. emeği geçenlerin ellerine sağlık.
571 entry daha
hesabın var mı? giriş yap