3 entry daha
  • sanılanın aksine gerçekten varolan, şaka maka değil gerçekten de üyelerinin dünya'nın düz olduğuna inandığı bir topluluk. durum o kadar absürd ki internet sitelerine girenler, sağda solda alıntılarına rastlayanlar şaka zannediyor (ara: akaysa ciddiyse)

    kendilerinin internet sitesi http://theflatearthsociety.org/forum// olmakla birlikte, son başkanları charles k. johnson adındaki ebleh öldükten sonra başıboş kalmıştır. siteye dalga geçmek için girip kendilerini bu topluluğa üyeymiş gibi gösterip saçmalayanlar sayesinde gerçekten de topluluğun "şaka" olduğu inancı güçlenmiştir.

    bu toplulukla dalga geçmek amacıyla bilinçli olarak saçmalayanlar ile gerçek topluluk üyelerinin işkembe-i kübra faaliyetlerinin aslında çok farklı olmadığını göstermek için az önce ebleh olmakla itham ettiğim beyefendinin iddialarını paylaşayım, siz de kararınızı verin.

    bu arkadaş diyor ki, dünya aslında bir disk, aya falan gidilmedi (edit notuna bakınız) (bu komplo teorisine alışığız gerçi de genelde kaka abd'nin sanıldığı kadar güçlü olmadığını ispatlamak için ileri sürülür bu), kuzey kutbu bu diskin merkezinde ve şekil olarak birleşmiş milletler amblemini andırıyor (http://en.wikipedia.org/…_of_the_united_nations.svg).

    daha bitmedi, bu diskin kenarından düşülmüyor mu birader diye soranlara, "diskin kenarları buz duvarları ile kaplı" diyor kendisi, hani nerede bi göstersene? diye sorunca da "hükümet engelliyor" diye bir iddiada bulunuyor. hükümetin ne hükümeti olduğu meçhul, kendisi bilim adamlarının hepsini satılmış, 'yol'dan sapmış kişiler olarak tanımladığı için sanırım bütün bilim dünyasını içine alan bir yönetim şekli veya company yapılanmasını kastediyor olabilir. zaten "bütün bilimi falan bırakalım, bunlar yalan dolan işler, hepsi komplo" diye buyurmayı da ihmal etmiyor. zaten bu adımdan sonraki her mantıklı soru da "hükümet tarafından engelleniyor" argümanıyla karşılanıyor.

    hala daha gözleriniz yuvalarından fırlamadıysa şunu deneyin, dümdüz bir dünyanın yerçekimi sorununu da diskin sürekli yukarıya(?) doğru hareket etmesine bağlıyor. yani aslında zıpladığınızda yerçekimi etkisiyle yüzeye dönmüyorsunuz, dünya sizi yükselerek yakalıyor (oha be arkadaş).

    kendisinden örnek verdikçe benim bile ciddiyetini sorgulamaya başladığım rahmetli artık aramızda yok ama müritleri hala evrenin en geyik tartışmalarından olan "yaradılış - evrim" tartışmasında yaradılışçılar safında çarpışmaya katılıp "incilde dünya düz diyor, ayrıca yaşı da 6000, yani sizin biliminizin carbon dating metodu da diğer her şeyi gibi hatalı, yola gelin" demeyi ihmal etmiyor, konuya ciddi yaklaşanlara mavi ekran verdirip hükmen galip hale geliyor. yaa sayın sözlükçü, ilk paragraflarda "keh keh" diye gülerken iyiydi de şimdi taş kafana gelince bozuldun, "sen dedenin maymun olduğuna inanıyosun yani" derken iyiydi ama? (itiraf edeyim burayı gıcıklığına ekledim, top ten signs you re a fundamentalist christian gibi bir listeyi sırf hristiyanlık için yazılmış diye kahkahalar içinde göklere çıkartıp aradaki benzerlikleri görmemeyi başarabilenlere ithafen)

    neyse ne de, aslında sağlam bir demagog bunların başına geçip durumu kurtarmak için "dünya düz ama evren yuvarlak olduğundan kalp gözü açık olmayanlar yanlış yorumluyor" falan dese komik olurdu.

    edit: kurulananfok'un mesajıyla arthur c. clarke'ın "ay'a gitme senaryosu" hakkındaki sözleri (flat earth society, ay'a gidilmediğini, bunun senaryosunu arthur c. clarke'ın yazdığını iddia etmiş zamanında):

    "i've written to [former nasa director] dan goldin saying i was never paid for this work and unless he does something quickly he'll be hearing from my killer lawyers, geldsnatch, geldsnatch & blubberclutch."
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap