• karanlik bi sey goremedigim yuz
    kimdir bu yaziyi yazan kisi, taniyan yeşillendirsin ilk kez duyuyorum.

    mahsuni dersimli degil maras elbistanlidir, ayrica kurt ya da zaza da olabilirdi bu ataturk u sevmesine engel mi? 1970 lerde yazdigi bir siirinde ecevit e bel baglamasi 2000lerde onu elestirmesine engel mi? bi kere destek verdigimiz bi insani omur boyu destekleme sözü mu vermis oluyoruz?

    aleviler ataturk u sever, evet tekkeler kapandi evet diyanet kuruldu, haklisin, ama bizler de yasal olarak öldürülmekten kurtulmus olduk, bugunku ozgurlugumuzu kazanmamiz zor oldu ve evet cumhuriyet doneminde de mucadele devam etti hala da suruyor cemevi ibadethane sayilmasi konusunda olsun, din dersleri konusunda olsun vs vs bunlar baska bi basligin konusu bile olabilir, ama bunlara atilan ilk adim da ataturk sayesinde oldu seçilme secme hakki bizlere de verildi, ozgurluge ilk adımı bizler de attik.

    bahsettiginiz her sey ayri ayri saatlerce konusulabilecek seyler, ama kisa tutmak gerekirse mahsuni ne ise o, ne soyluyoya acik soyluyor, kayitsiz sartsiz inanip sevdigim,cagin pir sultaniydi dedigim bi insan degil ama severim kendisini,turkulerini, sanatini ve bu yazida ona haksizlik oldugunu dusunuyorum
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap