• dünden beri beni aslında oldukça sinirlendiren ama cevabını vermek için sakinleşmeyi ısrarla beklediğim bir entry ve yazarı hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.

    dün bildiğiniz gibi sözlükte "mansur yavaş'ın arşiv görüntüleri" diye bir başlık açıldı ve o görüntülerde mansur yavaş'ın koyu bir milliyetçi olduğu dönemde yapmış olduğu bir konuşma paylaşıldı. dünya görüşü olarak hayatımın hiçbir döneminde bana uygun düşmese de, dönemin konjonktüründe böylesi provokatif şeylerin olduğunu türkiye siyasi tarihine ilgi duyan herkes bilir. mevzu bu değil zaten. mansur yavaş, bugün icraatleriyle tüm türkiye'nin - ya da en azından %50'sinin- imamoğlu ile birlikte en güçlü 2 cumhurbaşkanı adayından biridir. nokta.

    ancak açılan başlığın 2. entry'sine baktığınızda, orada "chessboard" adlı bir "yazarın" beyninin halen daha dünyaya 1980'li yıllardaki o faşizan bakış açısıyla baktığını göreceksiniz.

    (#107736768)

    kendisi ilgili entry'de yaşar kemal gibi sadece türkiye değil dünyaya ve dünya edebiyatına mâl olmuş ve kendisi için "bu topraklardan çıkan 2. homeros" yakıştırması yapılan bir yazara; yılmaz güney gibi yaptığı filmlerle 82'de cannes'da ödül alma başarısı gösteren usta bir sinemacıya ve en son olarak da deniz gezmiş'e dil uzatma küstahlığında bulunmuştur. elbette hayatta bir bok olamamış bu yazar bozuntusunun karalama kampanyası ne yaşar kemal'in ne yılmaz güney'in ne de deniz gezmiş'in itibarına gölge düşürmez. köpekler havladı diye atlar ölmez.

    ancak chessboard'un yazmış olduğu entry'yi yaklaşık 1000 kişinin fav'ladığını görünce insan istemeden üzülüyor. bunun için de kendisine, hiçbir şekilde kendi duygu ve düşüncelerimi karıştırmadan wikipedia ve ulus baker'in kaleme aldığı yazıyı kaynak kullanarak nesnel bir yanıt verdim. ki böylece bu isimlerin gerçekte kim oldukları anlaşılsın. ha bu 3 değerli insanın kim oldukları elbette benim bir entry'mle anlaşılacak değil. zaten hepsi topluma mâl olmuş insanlar. ben sadece yapılan çirkinliği görünce çok sinirlendim ve bir tepki olarak cevap verdim diye düşünelim.

    (bu entry'yi okumanız gerek yok, yaşar kemal'le yılmaz güney hakkında nesnel bilgi içeriyor sadece)
    (#107754708)

    ama beni bu başlığı açmaya iten asıl neden bu yazarın söz konusu entry'sinde yazdıklarının arak olması. yani kendi entry'siymiş gibi yazdığı, sanki kendi düşünceleriymiş gibi paylaştıkları aslında çalıntıdır.

    ve bu sahtekarlığı da kimden çalarak yapıyor biliyor musunuz?.. hazır olun çünkü öğrendiğinizde mideniz bulanacak; engin ardıç!.. evet engin ardıç. hani şu ne bok olduğu daha galatasaray lisesi zamanından belliydi, biz ona daha lisede "ayı engin" derdik diye ferhan şensoy'dan öğrendiğimiz; her fırsatta kadınları aşağılayan, cinsiyetçi; leman dergisinde kendisinin kaleminden bok damlayarak yazılarını yazdığı resmedilerek hicvedildiği; kalemi kiralık, kendisi satılık ve uzun bir dönemdir de akp yalayıcılığı yapan engin ardıç.

    evet şimdi sizleri 1000 kere fav'ladığınız entry'nin çalındığı engin ardıç sıçmığı yazı ile başbaşa bırakıyorum.

    ha son olarak bi çift sözüm daha olacak.

    ulan chessboard;

    madem hırsızlık yapacaksın; onu bari adam yerine koyulan birinin yazısından yapsaydın be!.. a sahtekar, a hırsız, a ahlaksız, a şeref yoksunu seni!!! yazdığın yazının bok kokusundan belliydi zaten bu işin içinde bi pislik olduğu.

    peşin not: engin ardıç ifşasını benimle paylaşan yazar, chessboard'un diğer yazılarında da benzer hırsızlıklar olduğunu belirtti. ama ben bu şerefsize çok bile zaman ayırdım. merak edenler herifin entry'lerini google'a kopyalayarak hangi engin ardıç yazılarından arak olduğunu bulabilirler diye tahmin ediyorum. bu sahtekarlığı ortaya çıkaran aslında zeynaxx isimli yazardır. kendisine bundan dolayı teşekkürü borç biliyorum.

    engin ardıç'ın sıçmığı da aşağıda;
    https://www.sabah.com.tr/…010/04/11/sevmezsin_tabii
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap