137 entry daha
  • böyle aptalca karşılaştırmalar yapanların zamanın ruhu hakkında en ufak bir algısı yoktur. sagopayı sagopa yapan o zamanlar kendisinin pesimist rap dediği türdür. pesimist yaklaşım o zamanlar sadece rapi değil tüm müzik türlerini sarmıştır. protestlik ve durumların olumsuz çıkarımlarının güfte olduğu zamanlardır 90lar sonundan ve 2000lerin ikinci yarısına kadar olan süre. benim de genç olduğum zamanlara tekabül eder severek dinledik bu müzikleri onlarla büyüdük. ben o zamanlar sagopa dinlemezdim, çok sonraları başladım dinlemeye ama yakaladı beni anında.

    nitekim o zamanların hasadı olan müzisyenler şimdinin eğlen coş hayat boş algısına sahip gençliğin müziğini yapamazlar. adamın teki yazmış sagopa yeni albümlerinde adana rap yapıyor diye. aslında adana rap yapmıyor sago. bugünün gerçekliğinde yaptığı iş adana rap seviyesinde görülüyor, çünkü bu zamanın etkileşimi yüksek , tüketimi hızlı ve hayatın olabildiğince yüksek hazla anlam kazandığını düşünen gençliği o pesimist dönemlere çok uzak. o günlerin temsilcisi sagopaydı, şimdi sagopa autotune dayayıp esrar edebiyatı yapamayacağına göre, ezhelin o bayrağı taşıyor olmasında bir sakınca yok. zira bu dönemi en güzel yansıtan ezhel.

    sapla samani karıştırıp tarihe gömdü goygoyu saçma, yarın gençliğiniz gider, ezhel yerine mehzel eroin edebiyatıyla aklınızı alır, bizim zamanımızda gençlik başkaydı esrar vardı samimiyet vardı diye gezersiniz.

    beni sarmasa da çok, ezhelin işini kaliteli ve olması gerektiği gibi yaptığı açık ve net. bu bir bayrak yarışı, ezhel de bugün onu taşıyor bir şekilde. zamanla bütünleşmiş birisi neticede.

    ayrıca bir not: buradan yeni nesile sallayan emekli albayların anası babası ne düşünüyormuş zamanında kendileri hakkında onu da yazarlarsa memnun olurum. yemin ediyorum prostatlı gibi görünüyorsunuz yazdıklarınızdan.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap