5 entry daha
  • donanımhaber jargonuyla tam bir fiyat/performans ürünü.

    --- eksi yönleri ---

    -kulaktan düşmemesi için verilen çıkıntı ve tasarımı kulakta tuhaf bir his bırakıyor. başka kulaklıklarla kıyaslandığında bu his epey fazla. dolayısıyla uzun süreli kullanımı kişiden kişiye değişir. herkes için 11 saat şarjı var diye çıkarmadan 11 saat kullanılabilir anlamına gelmiyor. ben en fazla 1-1,5 saat kullanabiliyorum.

    -testlere göre çift dolumlu şarj süresi 22 saat ancak burada bir aldatmaca var. samsung 192 kbps ile mp3 playlist kullanmış. özetleyecek olursam; bu yüksek kalite değil dolayısıyla daha uzun kullanım sağlıyor fakat piyasaya bakacak olursak batarya konusunda üzmeyecek kulaklıklardan birisi. audiophile değilseniz sizi üzmez. zaten öyleyseniz de bu kulaklıkla işiniz ne? yani her türlü değilsiniz, hiç kendinizi kandırmayın*.

    -mikrofon, bir önceki seriye göre iyileştirilmiş ama hala çok kötü. mikrofon performansı kesinlikle beklemeyin. hele ki açık alanda, dış sesin yoğun olduğu bölümlerde yazılım ile sesinizi koparıp almaya çalışıyor. ben bu durumu bilerek satın aldım çünkü samsung galaxy watch active 2 kullanıyorum ve saatin mikrofonu gayet başarılı. bu arada, bu boyuttaki hiçbir kulaklık başarılı mikrofon deneyimi sunamaz.* çünkü konumlandıkları yer itibariyle mikrofonlar çok geride kalıyor ve işin içine yazılım ile ses ayıklama giriyor. donanım kısmı ilerleyen yıllarda güçlendikçe, daha iyi hale gelecektir. yine de belirtmek gerek, mikrofon kalitesi daha başarılı cihazlar var. özellikle apple bu konuda iyi.

    -tam bir ekosistem cihazı. samsung cihazları ile uyumlu, pratik. onun dışında şüphe ile yaklaşılmalı. özellikle ios tarafında hem ses ayarı hem de dokunmatik fonksiyonlar bakımından biraz kısıtlayıcı olabiliyor. o zaman da aynı paraya yarı performans almış oluyorsunuz. ben samsung telefon kullandığım için bu sorunu yaşamıyorum ama ios cihaz kullananlar iyice araştırıp mümkünse deneyerek alsın.

    -dokunmatik olayı çok başarılı. birkaç kullanımın ardından dokunmatik yapısına alışıyorsunuz ancak kulaklığı takıp çıkarırken muhakkak yanlış dokunmalar oluyor. dokunmatik yüzey gereği, ne kadar kullanırsanız kullanın başınıza gelecek. bir süre sonra biraz can sıkıcı olabiliyor.

    -dış ses verme özelliği başarılı ancak bazı yorumlar okudum. kullanılan telefon ve bluetooth sürümüne göre değişebiliyormuş. çok kötü ses geliyor diyenler de var. ben sorun yaşamadım ama yaşayabilirsiniz. uyandırayım. gerekli mi? evet çok gerekli bir özellik çünkü kulaklık sizi dış dünyadan tamamen soyutluyor. mecidiyeköy'de yürürken dış sesi duymak istersiniz diye düşünüyorum. (bkz: kurye motor terörü)

    --- eksi yönleri ---

    not: eğer aradığınız sorunun cevabı yukarıdaki maddeler arasında yoksa, demek ki o bir artı yöndür.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap