73 entry daha
  • dünden beri vakit buldukça dinliyorum ve hakkında uzunca yazmak istiyorum. öncelikle albüm 3 parçadan oluşuyor ve 90’ların her döneminden soundlar içeriyor, konsepti 90’lar diyebiliriz. tüm şarkılar hareketli ve hiç ballad yok. şarkı sözleri ise bu sefer hiç seks üzerine değil, sadelik hakim. 2. chromatica’dan sonraki şarkılar 1.’dekilerden daha güzel, 3. chromatica’daki şarkılar ise 2.’dekilerden daha güzel. favori şarkım çoğu kişi gibi sine from above oldu. parça sürelerinin kısa olması albümü baştan tekrar dinleme isteğini artırıyor. şarkıları tek tek incelersem:

    alice ile başlayan albümde gaga “adım alice değil ama harikalar diyarını arıyorum” diyor. 90’lar ritmleri hakim tabii ki. her dinleyişte daha çok içime yerleşen bir şarkı.

    stupid love’dan daha önce (bkz: #103288991) numaralı entry’de uzunca bahsetmiştim. albümdeki tek sevmediğim şarkı bu diyebilirim. başladığında hemen atlıyorum.

    rain on me geçen cuma yayınlanan ve ilk dinleyişte bayıldığım ariana grande düeti. billboard’daki başarısının ne olacağını çok merak ediyorum. bugün yenilenen ingiltere official charts’da 1 numaradan giriş yaptı. biraz calvin harris’in i’m not alone şarkısına benzetiyorum.

    free woman klasik güçlü kadın temalı sözleri olan ortalama bir şarkı. born this way tarzı bir şarkı ama 90’lar beatleriyle.

    fun tonight içinde the fame ve paparazzi sözleri geçen ama daha çok born this way albümünden gibi bir şarkı.

    911 gaga’nın kendisini en büyük düşmanı ilan ettiği şarkı. asıl bu şarkı sour candy’den daha çok k-pop şarkılarına benzemiş.

    plastic doll bana ilk lady gaga şarkılarının tadını verdi. beat’i güzel. benimle oynama, ben senin plastik oyuncağın değilim temalı sözleri var.

    sour candy 1993 yılından gelmiş gibi. swish swish’e benzediği de doğru. albümdeki ortalama şarkılardan.

    enigma gaga’nın albümde sesini kullandığı nadir şarkılardan. 90’ların ortasından bir sound var.

    replay 70’ler havası olan tek şarkı. tek şarkıyla kaldığı tadında olmuş çünkü 70’leri pek sevmem. nakaratı gün içinde kafamda çalıyor.

    sine from above albümdeki en güçlü ve sözleri en anlamlı şarkı. bu yüzden favorim oldu. sonuda ise sürpriz yapıp prodigy şarkısıymış gibi bitiyor.

    1000 doves en sevdiğim ikinci şarkı. bu şarkının yılını ise 1998 seçiyorum. huzur verici buldum.

    babylon güzel bir kapanış şarkısı seçimi. aslında vogue’dan sample kullanılmış değil bence. 1990’ların en başında bu sound çok popülerdi ve çok şarkı bu tarzdaydı. sözleri güzel şarkılardan bu da.
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap