1255 entry daha
  • tecrübeli biri olarak, kendi kendine öğrenmek isteyenler için bazı kaynakları aşağıya topladım, umarım çalışanlara faydası olur.

    öncelikle; almanca konusunda hangi seviyedesiniz? aşağıdaki ücretsiz testlerden birkaçını yaptıktan sonra seviyenizi ve eksikliklerinizi görebilirsiniz.

    testler

    actilingua
    goethe - test your german
    gls - german online test
    sprachtest
    alpadia
    mein sprachportal

    yukarıdaki testlerden en az 3-4 tanesini yapmanızı öneririm. tek bir site doğru fikir vermeyebilir çünkü bazıları kolay, bazıları gerçekten zor. özellikle sprachtest kısa ve güzel bir test. test sonucunda kelime hazinesi, dinleme ve okuma olarak 3 ayrı bilgi alacaksınız.

    kurslar

    yaklaşık seviyenizi tespit ettiniz. ücretsiz ve temel bilgilerin verildiği vhs - volkshochschule kursu yardımcı olacaktır. vhs - lernportal - bizdeki adıyla halk eğitim merkezi, online ve ücretsiz a1 seviyesinden b2'ye kadar alıştırmalarla almanca öğretiyor. siteyi tıkladığınızda nasıl kayıt olacağınızı ve ilerleyen aşamaları türkçe de anlatıyor. kayıt olduğunuzda sorular sorabileceğiniz, yazılı alıştırmaları kontrol eden ve düzelten gerçek bir eğitmeniniz olacak. özellikle yeni başlayanlara tavsiye ederim.

    daha öncede defalarca yazılmış ancak dw gerek kurslar, gerek materyaller olarak çok güzel bir kaynak.

    easy german - berlin sokaklarında gezerek almanca öğreten sevimli bir çift. başlarda çok yardımcı oldu. youtube sayfasında videoları seviyelere göre ayırmaları önemli bir detay.

    alıştırmalar - bilgi

    german.net ücretsiz, kelime bilgisi ve grammar için yardımcı olabilir. alıştırmalar az ancak öğrendiklerinizi test etmeniz açısından önemli.

    deutsch perfekt - aylık ücretli dergi, aynı zamanda tüm dergiyi dinleyebiliyorsunuz. her sayı 1 saatlik radyo programı gibi. belli bir tema üzerine eğlenceli bilgiler veriyor. ücretsiz alıştırmalar app'de mevcut.

    clozemaster - cümle yapısını anlamanızı sağlayan ve kelime bilginizi geliştiren faydalı bir uygulama & site.

    duden sözlük - kelime öğrenirken mutlaka almanca - almanca sözlükten de faydalanın ve anlamına bakın. başlarda zor olacak ancak zamanla faydasını göreceksiniz.

    dinleme - izleme - anlama

    ard audiothek - tabiki ard. radyo tiyatroları ve kitap bölümü süper. gündem, gerçek suçlar, ekonomi, spor kısacası herşey hakkında podcastler mevcut.

    german project - kırmızı başlıklı kız gibi bilindik masalları dinleyebilirsiniz.

    tatort - 1970'den beri devam eden polisiye dizi tatort ve tüm bölümleri. bütün bölümler birbirinden bağımsız ve aslında hepsi 90 dakikalık birer televizyon filmi. özellikle felix murot'nun komiser olduğu bölümler sanat eseri. altyazı sadece almanca var ancak altyazı açıp izlemek gerçekten faydalı olacaktır. sevdiğim iki bölümü de ekliyorum -
    - murot und das murmeltier
    - im schmerz geboren

    diğer

    ücretli uygulamalar, kurslar, kaynaklar vb. bilgileri yukarıda yazmadım. audible, goethe online gibi güzel seçenekler mevcut. reddit'i takip etmenizi öneririm.

    sonuç olarak richard porson diye biri, "life is too short to learn german" demiş, inanmayın, öğrendikçe anladıkça keyif veriyor.
1010 entry daha
hesabın var mı? giriş yap