4 entry daha
  • bu spor ayakkabılara ben ilk kez ilkokulda rastlamıştım. bir cuma günüydü ve istiklal marşı okunacaktı. sınıf kapısından koridora çıkınca, kalabalıkta o ışık veren pabuçlu çocuğu görmüştüm. önce yere basınca topuğundan ışık çıkardığını falan anlayamadım. ışığın ayakkabıdan çıktığını da farkedememişimdir belki; çünkü çocuğu uzaylı zannetmiştim. o zamanlar havada ışıklı bir şey görünce uzay gemisi zannediyorduk. evimizin üstünden ne zaman bi uçak geçse uzay mekiği zannedip heyecanlanıyorduk.

    neyse, çocuğa pabucundan ışık çıkardığı halde kimse dikkat etmiyordu ve ben bu ışığın sadece bana göründüğünü falan zannetmiştim. yürüdükçe ayağından ışıklar saçan çocuğu alana inene kadar takip ettim. istiklal marşını söylerken bile çocuğun hangi sırada olduğunu bulabilmek için yan sıralara bakıyordum. sonra tabi bulamadım ve eve gidince de bu konudan kimseye bahsetmedim. benle dalga geçerler diye.

    pabucu keşfetmeme bir iki gün kala, ışık saçan pabuçlu çocuklardan ara sıra görüyor ama olayı idrak edemiyordum bir türlü. bana göre, uzaylı istilasıydı. fakat bir iki gün sonra bu pabuçlardan birini bi arkadaşımda daha görünce olayın ne olduğunu anladım ve yalvar yakar babama bitane aldırdım bunlardan. hep kalabalık ortamlara, birilerini şaşırtma ümidiyle girip kendime göre havamı attım. bilmeyen başkalarının da beni uzaylı zannedebileceği düşüncesiyle sevinip durdum.

    her güzel şeyin bir boku vardır ya; işte bu pabuçların da pili hemen tükeniyordu maalesef. ilk sefer aldığım pabucu evde de dışarda da ayağımdan çıkarmadığımdan pili tabi hemen bitmişti. neyse daha hava atacak ve beni uzaylı zannedecek çok çocuk olduğunu varsaydığımdan bu sefer de anneme yalvarıp ona da bir tane aldırtmıştım. işte hayatımda ilk kez tutumu belki de orda öğrenmiştim. bu hazineyi evde falan kesinlikle hiç giymemek dışında okulda da kalabalık olmayan yerlerde elimden geldiğince parmak ucuna basıp yürüyerek pilinden tasarruf etmiştim.

    allahtan bu pabuçların modası hemen geçti de, pili bittikçe yeni bir ışıklı pabuç almaktan kurtuldu bizimkiler.
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap