1258 entry daha
  • işsizlik meselesi çok yanlış anlaşılıyor bence. normalde işsizlik yerlerde sürünürken covid-19 geldi ve tedbirler alındı. bunun üzerine çoğu yerde şirketler elemanlarıyla anlaşarak ayrıldı, bu süreçte çalışmayan şirketinden değil devletin kasasından maaş sağlanıyor bu insanlara. bu kadar kapitalist bir devlet olmasına rağmen bizdeki gibi öcü bir şey değil işsizlik maaşı. hatta bazı az maaşa çalışan elemanların işsizlik maaşı çalışsalardı kazanacaklarından fazlaymış: https://www.cbsnews.com/…ares-act-earn-more-income/
    üstüne bir de her vatandaşa trınk 1200 dolar saydılar.

    bu tedbirler yeterli mi bilinmez ama olağanüstü durum olduğunu anlamayandan hayır gelmez. bir kaç ay sonra geri döneceklerdi işlerine (mesela kaynanam işsizlik maaşı alıyor ama ülke bırakırlarsa geriye ağustos’ta işe devam edecek)

    zaten virüs tehlikesi geçmeden 276376373 kişilik toplaşmalar yapmaya bu kadar meraklı olanlar, bir iki hafta önce rednecklerle “ekonomiyi kapatmayın” yürüyüşlerine katılabilirdi. aksıra tıksıra çalışmaya devam ederlerdi işte. arada ölenlerden kalan işleri de aralarında paylaşırlardı.

    gelir adaletsizliğini de halkın çoğu bir gün köşeyi dönerim umuduyla kendi destekliyor.
167 entry daha
hesabın var mı? giriş yap