456 entry daha
  • valla söylediklerinin çok büyük bir kısmı tartışma götürmeyecek kadar doğru ve haklı. söyleyen iğrenç bir dinci olabilir, son derece rezil ve aşağılık, mide bulandırıcı bir milliyetçi de olabilir ama onlar da bazen doğruları söylüyor, ki kemalistlerin iğrençliği de onlara çekinmeden söyleyebilecekleri bir sürü doğru sağlıyor. nitekim hemen altına bir sürü neredeyse dinciler kadar iğrenç kemalist de doluşmuş.

    gerçekten bazen ikisi de birbirinden mide bulandırıcı hale gelebiliyor ama elbette kemalistin kötüsü, dincinin iyisinden yeğdir, özellikle de ülke iktidarı bağlamında, çünkü kemalist dinî yobazlıktan kurtulmuştur. kemalistin yobazlığı laiktir, bu yüzden kemalistler nesilden nesle özgürleşme konusunda dincilerden fersah fersah fazla mesafe katedebilmişlerdir. en fazla yerlerinde sayıp bir adım ileri gidemedikleri konu atatürk'tür, o da onların tabusudur, ki dincilerin güçlenerek iğrenç zihniyetlerini ülke çapında yaygınlaştırmaları kemalist tabusunu pekiştiren en önemli etken olmuştur. yani kemalizm bir nevi dincilerin karşısında dinci olmayanların sığındığı son kaledir.

    bu doğrultuda aklını bu tabulardan birini de araya katık ederek peynir ekmekle yememiş herhangi bir sağlıklı düşünebilen birey, kemalist-dinci kapışmasında geçici bir süre için veya sadece görüntüde bile olsa kemalisti dinciye karşı destekler. her ne kadar normal şartlarda bunlar birbirini yiyip ete para vermemesi gereken iki grup olsa da mevcut şartlar anormal olduğundan dolayı kemalisti dinciye yedirmemek ülkenin komple göt altına gitmemesi için elzem görünmektedir.
329 entry daha
hesabın var mı? giriş yap