2 entry daha
  • greco isimli, avrupa birliği bünyesinde yolsuzluğa karşı çalışmalar yapan bir kurumun hazırladığı rapordur. orijinal raporu koymakta fayda var, çünkü bu tip haber kanalları olayları biraz manipüle edebiliyor.

    herkes orijinal raporu okusun ona göre yorumumuzu yapalım derim ben.

    edit: hatta olayı anladığım şekilde açıklayayım, bu greco denilen kurum parlementerlerin, savcıların ve hakimlerin yolsuzluk ihtimallerine karşı bazı önlemler geliştiriyor. sanıyorum bazı kanun ve yaptırımlar önerilmiş ülkelere, bu öneriler 10 yıl önce yapılmış ve yolsuzluğa karşı bir yol haritası ortaya çıkmış ülkeler için. her ülkenin farklı yapısı olduğu için, önerilerin sayısı da farklı ülkeler için. burada 2019 itibariyle bu önerilerinin ne kadarının hayata geçtiğine dair istatistikler var.

    yani aslında bir rüşvet ve yolsuzluk istatistiği değil bu. bu kurumun yolsuzluğu yok etmeye yönelik önerilerinin ne kadarının hayata geçtiği. değerli bir istatistik mi? bence evet, özellikle ab üyeliği için aday ülkeyiz, bu tip uygulamaları bir an önce yapmalıyız. peki bu bilgi bizim avrupada rüşvet ve yolsuzlukta birinci olduğumuzu mu söylüyor? hayır, tamamen başka bir şey.

    ama ben de yanlış anlamış olabilirim, raporda dediğimden farklı bir şeyler yazdığını düşünüyorsanız paylaşmaktan çekinmeyin.
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap