17 entry daha
  • normal şartlar altında (evlenmek uzak bir tarihteyse) aklı başında hatundur. "onca parayı elaleme yedireceğime, sunu alır, buraya giderim" diye düşünür.

    fakat zaman yaklaştıkça aslında 20 dakikalık nikahın -gerçekten- sevdiği insanları yanında, karşısında görmesine yetmeyeceğini (çünkü nikahta öptüğünüz insanlar dahil hiçbirşeyi hatırlamazsınız),ve onca aranan, onca para verilen (çünkü en ucuz gelinlik 700 milyondan başlamaktadır) gelinliği üstünde tutmak için asla 20 dakika yetmeyeceğini ve de ilerde her mobilyayı değiştirip, dünyanın heryerine gidip, 10 yıl sonra "lan fazladan 20 milyar paramız var. gel kocacım şöyle esma sultan'da hayvanlar gibi bi düğün yapalım." diyemeyeceğini fark edecek hatundur.

    yine de böyle hatunlar sonradan düğün isteseler bile demin dediğimiz gibi aklı başında hatunlar oldukları için düğünü öyle otelde motelde değil de küçük bir restoranda yapmayı, tanıdığı tanımadığı 500 kişi çağırmak yerine en can eşini dostunu çağırıp olayı nisbeten ucuza ve samimiyete getirmeyi tercih ederler.

    ha bi de bu tür hatunlar, hayatlarındaki tek hayal ve nihai amaç evlenip, gelinlik giyip, düğün yapmak olmadığı için genellikle boş insanlar değillerdir.

    sonradan akla gelen şey editi: bu arada düğün istemek veya istememek hatuna kalmış bişey kesinlikle değildir. çiftin adam gibi bi düğün için ayıracak parası varsa düğün yapılır, yoksa yapılmaz. olay bu kadar net ve son derece basittir. manyak gibi "düğün isterim ben" diye kastırıp ya da ailelerin gazına gelip kimsenin beğenmeyeceği bir düğünü düğün olsun diye yapmak ve sonradan pişman olmak akıl dışıdır.
3381 entry daha
hesabın var mı? giriş yap