6 entry daha
  • eğer ki milliyetçiliğin tanımı doğduğu toprağın hakkına hukukuna kendini bağlı hissedip, o toprakları sevip o toprakların gerektirdiği vatandaşlık görevlerini eksiksiz yerine getirmekse azınlık milliyetçiliği diye bir şey yoktur arkadaş .
    milliyetçilik vardır bi de etnonasyonalism diye tabir edilen herderyan boktan bi durum vardır.

    (zaten milliyetçilik vatan millet sakarya tutumundan çok daha başka bir şey olmalı, milliyetçi adam devletini artık hangi devletse o milletin devamlılığı için görevlerini eksizksiz yerine getiren adamdır. milliyetçilik lafla sözle olmaz, b,r vatan kavramın bir devlet olgun varsa kafanda ve onlara karşı bir sorumluluk hissediyosan gönülden gelen, o zaman milliyetçisindir. o sorumlulukları devlet zorunlu kıldığı için değil, sen devletin orda senin başında seni ve senin gibileri birlikte tutması ve birlik olduğunuz hissini sana vermesinden dolayı seve seve yerine getirirsin . öncelik hukuki, siyasi, kültürel sorumluluklarını yerine getirmekten gecer yani .. öyle dandun eden, het hötle bişiler yapan kan döken döven kıran kimse milliyetçideğildir, milliyetçiliğin adını kötüye çıkarandır, milliyetçiliğin evrenselin zıttı olarak göstermeye sebep olandır, ve bilmem kimin evladıdır aynı zamanda .. )

    parantezin üstünden devam; şimdi benim yani genel olarak milliyetçiliğin tanımına baktığımız vakit bir kürtün bir çerkesin bir rumun bir boşnakın şu türkiye sınırları dahilinde doğduklarından dolayı olsa olsa ideolojik açıdan milliyetçi olurlar, yani herhangi bir ek gelmez o milliyetçiliğin önüne, gelemez, gelmemesi gerekir.. o bilmemne milliyetçiliği diyenler bölücüdür, haindir. üstkimlik kavramından yoksun olan şerefsizdir, dönek, hötöröftür.. peki mesela bir kürdün ben kürdüm demesi bir kürt milliyetçiliği midir.. tabi ki değildir.. ama bunu böyle kasıtlı olarak algılayanlar ne kadar da fazladır mesela.. sorun ben kürdüm diyen kişinin bunu kendilerini bir azınlık olarak gösterip siyasi taleplerde bulunmak gibi emelleri taşımalarındadır ..

    ben kürdüm ben bir türk vatandaşıyım ama bana kürt olduğumdan dolayı ayrımcılık yapılıyor, kültürel, sosyak haklarım verilmiyor. ne yapmalıyım .. sorun budur.. bu gercekten varsa o devletin başındakiler "türk" milliyetçisi olan geri kafalı hödüklerdir. ve tü türkiye milleti bi an önce iktidarı indirmek için harekete gecmelidir. olması gereken budur.. iktidar ne kadar bölmeye çalışırsa halk o kadar birleştirmelidir ki bi ara durum öyleydi zaten.. farklı bir etnik kökene sahip bir vatandaşla diğeri yanyana yürüyebiliyosa-ve benzeri- o toprak bölünmez.. siyasi kürtler siyasi çerkesler siyasi bilmemneler bi taraflarını yırtsalar o topraklar bölünmez.. ben şahsen hiç vehmetmiyorum boş yere, önemli olan halkların arasında özel hayatlarında bir husumet çıkmamasıdır..
    yoksa azınlık milliyetçiliği gibi- anti demokratik hallerden doğan zaafların sebep olduğu saçma sağan kavramlardan biri- siyasi lakırdılar gercekdışıdır, boştur, safsatadır**.. yedidüvel kan bağım olmayan herkes düşmanımdır diyenler, daha doğrusu demek eylemi etkafalılığın daniskasıdır, bir odaya tıkılıp sürgünde tutulmalıdırlar ve bir yaptırım uygulanacaksa derhal onlar üzerinde şiddetle uygulanmalıdır ki işledikleri suçun, düştükleri garabetin boyutlarını verilen cezaya bakarak anlayabilsinler-- tek anlatabilme şekli de odur zati o insanlara-. ama bu şu anki türk toplumunda uygulanmaya kalkışılsa onbinler sözkonusu olacağı için çaresizlik ve umutsuzluk kaplar daha körpecik zihnimi..
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap