69 entry daha
  • son dört filminin tamamı, toplamdaysa sekiz filminden beşi dönem filmi olan büyük yönetmen. hard eight, magnolia ve punch-drunk love kendi zamanlarında geçen filmler. bir sonraki filmi de 1970'lerde geçecekmiş, yani üst üste beş tane dönem filmi yapmış olacak.

    favori oyuncusu, beş filminde beraber çalıştığı philip seymour hoffman'dır. hoffman'ın ölümüne kadar çektiği filmlerde sadece there will be blood'da beraber çalışmadılar ki zaten o filmde daha önceden çalıştığı hiçbir oyuncu yok.

    kendi annesiyle yaşadığı sorunlu ilişki filmlerine de yansımıştır. filmlerinde ya anne yoktur/ölmüştür, ya karakterin annesiyle sorunlu bir ilişkisi vardır ya da anneden hiç bahsedilmez. (bkz: there will be blood) (bkz: boogie nights) (bkz: hard eight)

    kendi kanaatime göre filmlerini tamamen hazmetmek için zamana ihtiyaç vardır. filmin alt metni üzerine düşündükçe, gözden kaçan detayları hatırladıkça ve film boyunca sağa sola serpiştirilen imgeleri çözdükçe, ki bu işlemler belli bir süre alıyor haliyle, filmden aldığınız zevk de artarak maksimuma ulaşıyor zamanla. film bitiyor, zevk bitmiyor. (bkz: there will be blood) (bkz: magnolia) (bkz: the master) (bkz: phantom thread)

    en iyi filmi şüphesiz ki there will be blood'dur. onu magnolia takip eder, arkasından da punch-drunk love gelir.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap