• sabitlenmiş entry
    sadece ekşi sözlük'ün yöneticisi olarak değil, bir ekşi sözlük yazarı olarak da katıldığım çağrı. o yüzden beni de yazın listeye.

    ancak benim sizden farkım şikayet edecek değil, çözüm üretecek kişi olmam. bu sorunu kabul ediyor, bunun sorumluluğu alıyor ve çözüm sağlayacağımı taahhüt ediyorum. nasıl yapmaya çalışacağımızı da açıklayacağım.

    1. moderasyon ekibini güçlendiriyoruz. sözlük inanılmaz dinamik, sonsuz entry yazılıyor ve sonsuz şikayet geliyor, moderasyon ekibi yetersiz kalabiliyor ve bu yüzden aksamalar olabiliyor. moderasyon ekibimizi halihazırda arttırıyoruz ve moderatörlerden en az birinin sadece aşağılama, ayrımcılık ve ırkçılık konularında çalışacağını taahhüt ediyorum. (edit: açıklama sonrası arttırdık ve alıma devam ediyoruz.)

    2. yazarların entryleri şikayet etme sürecini kolaylaştıracağız. bu sistemi tümden yenileyeceğiz ama öncelikli olarak yazarların şikayet iletirken mail onaylama ve şikayet metni yazma zorunluluğu saçmalıklarını kaldırarak başlayacağız. bir entry'yi şikayet etmeniz 2 butona inmiş olacak ve bunu 2 gün içinde yapacağız. sonrasında da baştan sona medeni bir şikayet arayüzü hazırlayacağız. (edit: ilk geliştirmeyi yaptık ve diğerini de yapacağız.)

    3. yazarların yine yazarlar tarafından değerlendirildiği yeni karma sistemine geçeceğiz. yeni karma sistemi sadece entry oylanması üzerinden değil, yazarların sözlük'te genel olarak gördüğü takdiri tartan bir sistem olacak. başta sözlük'teki takipçi sayısı ve entry beğenileri olmak üzere, bir çok faktörü değerlendirdiğimiz, yazarların sözlük'teki gerçek kıymetini gösteren sistem kurulduktan sonra bazı hak ve yetkiler bu karmaya bağlı olacak. bu çerçevede yazarların entry silinme istatistiği ve engellenme istatistiği de yazarların kıymetini belirlemede etkili olacak. (edit: hazırlıklarını yapıyoruz, çoğulculuğu bozmayacak bir geliştirme yapacağımıza emin olabilirsiniz)

    4. karma sistemi hayata geçince gündeme başlık sokmak, başlık açmak ve hatta entrylerinin görünür olması dahil olmak üzere bazı yetkiler sadece belli karma sahiplerine ait olacak. burada yeni karma sistemini tartarak, kimseye haksızlık yapmadan ve dinamizmimizi kaybetmemeyi amaçlayarak ilerleyeceğimiz için aceleci davranamayacağımızı belirtmeliyim.

    5. nefret söylemi nedeniyle silinen her bir entry için yazarına en az 1 ay çaylaklık cezası uygulanacak. yazarın genel profilinin yetersiz olması / nefret söyleminin şiddeti / eylemin tekrarı gibi durumlarda yazar uçurulacak. (ki nefret söylemi zaten çaylaklık ve uçurma sebebi) (edit: uygulamaya başlandı.)

    6. nefret söylemi içermediği için kapatılmayan ama ayrımcı içeriklerin girilmesine vesile olan türden başlıkların işaretlenebilmesi için ayrı yeni bir kanal belirleyeceğiz ve bu şekilde işaretlenen başlıkların gündem filtresi üzerinden görünürlüğünü kısıtlayacağız. bu tür başlıkları görmek isteyenler ayarlardan bu filtreyi kapatabilecekler. bu özellik de en geç 2 gün içinde hayata geçireceğimiz bir fonksiyon olacak. (edit: yapıldı.)

    bunlar dışında önerilere de açığım, bana direkt mesaj atabilirsiniz. geç cevap verebilirim veya hiç cevap veremeyebilirim ama muhakkak, er ya da geç okuyorum mesajları ve hepsini değerlendiriyorum.

    bu sürece katkıda bulunmak isteyen yazarlardan ricam özellikle nefret söylemi olduğunu düşündükleri başlıklara yazarak başlığı gündeme taşımak yerine başlığı ve/veya entryyi şikayet etmeleri ve başlığı işaretlemeleri olacak. (bkz: don't feed the troll)

    nefret söylemi, tanımı çok geniş tutulabilen bir konu, bizim şu an esas aldığımız tanım 'belirli bir grubu ya da kişiyi, ırk, cinsiyet, ulus, din, dil, politik görüş, sosyal sınıf, sosyoekonomik durum, fiziki/zihinsel engel ya da cinsel yönelim gibi konularda aşağılama ve/veya tehdit etme' şeklinde, zamanla kapsamı genişletilebilir veya daraltılabilir. ifade özgürlüğü ile nefret söylemi dengesini korumaya çalışacağız.

    son olarak, gururla belirtmek isterim, moderasyon ekibimizin yöneticisi kadın ve onun yöneticisi de kadın. ama elinin hamuruyla moderasyon yapan erkek çalışanlarımız da var.
  • 8 entry daha 1226 entry daha
    hesabın var mı? giriş yap