• naptın, son durum nedir, benim lavuk evsahibide aynı zammı yaptı sen napmıştın diye soranlar için 9 ay sonra edit: öncelikle benimle uğraşanlarla ben daha çok uğraşırım haksızlığa gelemem diyorsan tavsiyemi okuma zira haklı olan sensin 5 yıldan önce çıkıp raiç kiralar şöyle böyle diyemez ev sahibine haklarını tektek söyle tefe tüfe zammını yap 1 yıl daha otur ama muhtemelen istediği zammı alamayan ev sahibinin ertesi yıl olmayan oğlu taşınacağı için senide evden çıkarmak isteyebilir. ama benim gibi sıkıntı strese gelemeyen tartışmaların yorduğu biriysen ayrıca ev sahibi dışında ev ve muhitten memnunsan, taşınma ve yeni ev fiyatları daha pahalı olacağından orta yolu bulmaya çalış derim yine haklarını söyle durumun farkında olduğunu bilsin onuda zor durumda bırakmak istemediğini kiranı düzenli ödediğini evede masraflar yaptığını(tesisatı yaptırmışsındır boya badana yenilemişsindir petek kombi temizliği olmuştur vs..) bunları ev sahibine yansıtmadığını kendi evin gibi baktığını söyle(ev sahibi evine temiz bakanı sever) bu yıl işyerinden zam alamadığını ama ikinizin arası bir fiyatta anlaşmak istediğini( aslında sana %10 hak ama bak sırf seneye çık deme diye başımın gözümün sadakası biraz daha arttırıyorum edasıyla) söyleyip gelecek yıla durumu öteleyin(seneye allah kerim), ben istediği miktarda olmasada %20 zam yaptım düzenli ödemeye devam ettim sesini çıkarmadı, 3 ay sonra zam zamanı... gelişmelerden haberdar ederim, saygılar...

    3 senedir oturduğumuz eve gelecek ay olacak kira zammı için ev sahibinin sarı siteye bakıp "- ev fiyatları çok artmış şuanda evlerin kirası şu kadar" diyip %40 zam yapması hadisesi.

    bu sene tefe-tüfe oranına göre kira zam oranı en fazla %12.1 olabilir dedik ama dinlemiyor açgözlü lavuk. işinize gelmiyorsa çıkına getirdi. evin hiçbir özelliği yok ama çevrede yeni okullar yapıldığı için çok talep görüyor. şeytan diyor ödeme kirayı 1 sene otur bırak bu lavuk uğraşsın.

    edit: ev sahibi haklı enflasyon açıklananın üstünde diyen yazarımsılar hanginizin maaşı %40 arttı? devlet memuruyum bana yapılan zam oranı ortada, evlerin değeri artıyor ama kazandığımız paranın değeri azalıyor.

    sözleşmede "die nin belirttiği oranda yılda en az %10nun altına düşmemek kaydıyla kira artışı yapılır" yazıyor üst limit belirtilmemiş normalde belirtiliyor mu bilmiyorum. açıklanan oran ne kadarsa okadar arttırıp oturmaya devam edeceğim isterse gitsin mahkemeye versin aynı durumda olanlar varsa sizde boyun eğmeyin bu açgözlülere.

    edit: benimle benzer durumdan olan pek çok kişiden mesaj aldım. destek ve bilgi mesajı atanların verdiği bilgiler genel olarak tefe-tüfe oranının en üst limit olduğu bunun üstünde zam yapamayacağı davacı olsa bile kira düzenli ödendiği taktirde haklı çıkmayağı yönünde ayrıca dairenin kira değerini 5 yıl oturduktan sonra mahkeme yoluyla belirleyerek talep edebilirmiş.

    gündemde tutmak için destek verelimkistik fibrozis ilaçlarinin sgk ca karsilanmamasi
547 entry daha
hesabın var mı? giriş yap