8 entry daha
  • bu hafta çokta ilginç olmayan olaylar oluyor. panathinaikos yine euroleague'den ayrılacağını belirtti. bu her sene başında giannakoupoulos'un rutii haline geldi. bugün geri kalan 10 talım bildiri yayınlayıp pana'nın kalmasını istediklerini ama bu hareketleri tasvip etmediklerini belirten bir bildiri yayınladı. eğer ayrılacaklarsa da 10 m euro'luk tazminatı ödemesi gerektiğini belirtti. anlaşma çok net ayrılmak isteyen takım 10 m euro öder. tabiböyle birşey olursa dava süreçleri başlayacak ve sonunda kesinlikle pana kaybedecek.

    ayrıca pana'yı 25 m euro'ya satacağını söyledi. şu anda pana'ya 25 m euro verecek biri varmıdır bilmiyorum. henüz yeni giannakopoulos ve gate 13 taraftar grubu birbirine girdi. giannakoupoulos gitti kafe bastı, gate 13 tribun grubu evini bastı adamın falan. panathinaikos başından sonuna sorunlu bir takım. yöneticisi, sahibi, taraftarı hepsi sorunlu.

    panathinaikos açıkçası euroleague içinde büyük bir sorun. zaten son yıllarda yatırımları iyice düşmüş bir takım. ortalamada yatırım yapıyorlar. her ne kadar geçmişi olan bir takım olsa da euroleague için uyumlu bir takım değil. ayrılması euroleague'in yararına olur. onun yerine alba berlin'e geçici lisans verilebilir ve virtus bologna veya partizan lige katılabilir. euroleague eğer gelişecekse daha profesyonel takımlarla bu olabilir. panathinaikos'un tek doğru olduğu konu gelir üretimi olabilir ama geri kalan 10 takım da benzer gelirleri elde ediyor. onların şu ana kadar açıktan eleştirdiğini görmedik.

    fenerbahçe'den pek haber yok.

    anadolu efes alec peters'ı yolladı. bu zaten beklenen bir hamleydi. tibor pleiss ve sertaç şanlı ile sözleşildi. asıl ilginç olan james anderson'la da anlaşmaya varılması. james anderson'un gideceğini düşünüyordum. nispeten ucuz bir kontrat imzaladıysa sıkıntı yok. geçen sene 1 m usd civarı alıyordu galiba. bu sene o rakamlara anlaşma bulması imkansız haliyle. singleton'dan haber yok ama onu da tutmaya çalışacaklardır. yani geçen seneki kadrodan sadece alec peters gitti. micic kalacak mı gidecek mi belli değil. larkin çok nüyük ihtimal kalacak. yine açıkça nba'de 20 küsür dakika süre alacağım takıma imza atarım dedi. bu kontratı bir iki takım önerme ihtimali olur ama onlarda önerir mi bilinmez. birde larkin 27 yaşında prospect bir oyuncu değil. bu kontratı verecek takımlar şu anda ligin kötü takımları, onlarda o pozisyon için drafttan gelen genç oyuncuları koyup takas değeri kazanmak isteyecektir. larkin kalite olarak bu rolü rahatlıkla üslenebilir ama ticari olarak değer yaratabilir mi soru işareti. micic ise farklı. 195 boyu ile farklı özellikler getiriyor. ayrıca micic'in larkin kadar seçici olmayacağını düşünüyorum.

    bayern munih geçenlerde ismet akpınar ile anlaştı. ismet beşiktaş'ta muazzam oynamıştı. onun adına sevindim. aslında galatasaray için çok uygundu ama bayern munih ve euroleague teklifi varsa zaten öyle bir olasılık kalmaz.

    cska'nın toko shengelia'yı istediği söyleniyor. shengelia cska'ya gelirse efes'e rağmen euroleague'in en büyük şampiyonluk adayı olurlar. james/clyburn/shengelia/milutinov. çok iyi duruyor.

    barcelona nick calathes'i getirdi galiba. onlarda kevin pangos/malcolm delaney yerine bir tane büyük oyuncu aldılar. herkes nick calathes'in şut sorununu diğer oyuncular çözsün diye düşünüyor ama öyle birşey olmuyor haliyle. nick calathes'i 5 adım geriden savunup içerisini ve pas kanallarını kapatınca diğer adamların şutörlüğü de pek bir işe yaramıyor. nick calathes iyidir güzeldir ama şut atamaz, serbest atış kullanamaz. maç kafa kafayayken nick calathesi'i maç sonu oyunda tutmak yürek ister, çünkü 45% ile serbest atış kullanıyor. shaq'ta o kadar atıyordu.

    asvel allerik freeman'ı getirmiş. allerik freeman buraspr'da muazzam iş çıkarttı. çokta iyi oldu. tonje jekiri kime gidecek acaba.
220 entry daha
hesabın var mı? giriş yap