2 entry daha
  • 12 eylül döneminde sadece trt den değil, tüm basın yayından sorumlu olarak göreve getirilen ve bu işi pek bir layıkıyla yapıp ordu ile basın arasındaki dengeyi o zor dönemlerde iyi kurduğu söylenen gazeteci-yazar. işleri nasıl çekip çevirdiğine en güzel örnek şu anektodla verilebilir*kenan evren` bu fıkrayı görünce çılgına döner. fıkra şöyledir: güney amerika'da bir uzmana `darbe yapmak mı daha kolaydır, yoksa hıyar turşusu yapmak mı?` diye sormuşlar.
    uzman, soruyu cevaplamış:
    "darbe yapmak daha kolaydır. çünkü hıyar turşusu yapmak için aynı boy taze hıyarları seçeceksin, onları uygun kıvamda tuz, limon, sirkeli suyun içinde uygun süre bekleteceksin, vs, vs... oldukça uzun iş . ama darbe yapmak için üç hıyarı yan yana getirmek yeterlidir."

    kenan evren bu fıkrayı okuyunca derhal ali baransel'i çağırır, başlar fırça atmaya;
    "bu ne rezalet, böyle bir saçmalığın yayınlanmasına nasıl izin verirsin, neden konrtol etmiyorsun!"
    ali baransel ne olduğunu anlamak için gazetedeki fıkraya bir göz atar ve `sayın paşam, boşuna üzülüyorsunuz, bakın burada üç hıyar diyor, beş hıyar demiyor ki` der . kenan evren gazeteyi alıp fıkraya tekrar bakınca hak verir;
    "evet ya, doğru diyorsun, bir an fark edememişim."

    (not: 12 eylülü icra eden devlet büyüğü paşalarımızın kurduğu milli guvenlik konseyi, beş kişiden oluşmaktaydı. fazla gibi bi ne?)
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap