• özet (sensin o):
    çiçeksepeti, 21 mayıs'ta hazır hale getirdiği gıda maddesi siparişimi 1 haziran'da kargoya vererek son kullanma tarihi geçmiş olarak iletti... bunun üzerine yaptığım şikayetlere, küflendiği için tüketemediğim ürün değerinin yaklaşık yarısı kadar başka bir ürün vermeyi teklif etti... rezilliğin üzerinden bu kadar vakit geçmiş olmasına rağmen sosyal medyaya taşımamak için bu kadar sabreden birini dahi çığrından çıkarttı. şu anda param çiçeksepeti'nde, elimde küflü çikolatalarla hala bir şeyler yapmalarını beklemekten sıkıldım...

    yazı çok uzun, her detayı vermeye çalıştım.
    çok üzgünüm, fakat bir rezalet başlığı açmak da bana nasip oldu...
    15 mayıs 2020 tarihinde, bayramda elimde olur ümidiyle, çiçeksepeti'nden kendime şu üründen ısmarladım; ve 141523889 takip numarasıyla siparişim oluştu.
    "tahmini teslimat zamanı: 22 mayıs - 29 mayıs" gözüküyor... bu not burada dursun.

    ayın 21inde, bir mail geldi. aynen şöyle diyor:
    "sayın a**** t*****,
    141523889 nolu siparişiniz anlaşmalı bayimiz tarafından hazırlanmıştır.
    ürününüze ait görseli 10 dakika içinde inceleyerek onaylayabilirsiniz. bu süre içinde işlem yapmamanız durumunda ürününüz otomatik olarak onaylanacak ve alıcısına teslim edilmek üzere yola çıkacaktır.
    görseli incele"

    tabi 10 dakika gibi kısa bir süre, ben farkedip tıklayana kadar süre doldu. inceleyemedim. tıkladığımda şu uyarıyı verdi:
    "siparişiniz için 10 dakikalık görsel onay süreniz dolmuştur. siparişiniz a**** t***** isimli alıcıya belirttiğiniz zaman aralığında teslim edilmek üzere kargoya teslim edilmiştir."

    "ooo iyiymiş. yaşayın bee bayramda çocuklarla yeriz evde" dedim. neyse bayram girdi seyran oldu, ürün kargo bilgileri bir türlü sisteme işlenmiyor.
    "neyse" dedim, "gıcık müşteri olmayayım. bayram yoğunluğu, pandemi yoğunluğu, gönderemediler demek ki" dedim.

    efendim, bayram geçti, işe başladık. son teslim günü olarak belirtilen ayın 29una 1 gün kala, ayın 28i oldu, hala kargo bilgileri yok. şikayet yazdım. dedim ki:
    "yahu malı hazırladık dediniz, 1 hafta oldu daha kargoya vermediniz?"

    tabi hemen otomatik kopyala-yapıştır cevaplar başladı:
    "141523889 numaralı siparişiniz size özel olarak hazırlandıktan sonra kargoya verilecek konumuna alınmıştır. kargo çıkışı sağlandıktan sonra tahmini teslim tarih aralığında teslim edilecektir. sizi yanıltmamak adına net tarih aktaramadığımı belirtmek isterim."

    tekrar bir şikayet açtım. dedim ki:
    "daha kargoya vermediniz mi? sattığınız ürün kek yahu. bunun ne tazeliği kaldı? ayın 21inde hazırladığınız ürünü ayın 28i olmuş hala kargoya bile vermemişsiniz. hani 22-29 mayıs tarihli teslim olacaktı?"

    gelen cevap:
    "karşılaşmış olduğunuz olumsuz durum nedeni ile tarafınızdan özür dileriz.
    normal iş akışımızda ürünlerimiz zamanında teslim edilmektedir.
    ürün çıkışı normal şartlarda kargo firmasına yapılmıştır.
    kargo firmalarında yaşanan yoğunluk nedeni ile kargo firmasının çıkış yapması gecikmektedir.
    ben bu olumsuz durumdan mutsuz olmanızı istemiyorum.
    kabul ederseniz hesabınıza 1 yıl kullanım süreli %15 indirim kuponunun tanımlamasını yapmak isterim."

    ben:
    "iyi ki kargolarda yoğunluk var, hemen her suçu kargoya atıyorsunuz. verin takip numarasını ben kargodan bulayım, kimle muhatap olacağımı bileyim"

    tabi kargo numarası falan yok ortada. çünkü verilmedi yani. kargolar yoğun ya, hemen suçu at kargoya.
    neyse, ayın 1 haziran tarihinde sipariş sonunda kargoya verildi. bilgilendirme maili geldi. 1 haziran'da gelen mailde yazan ifade aynen şu: "siparişinizin tahmini teslimat aralığı 22 mayıs - 29 mayıs". yapma ya...

    tekrar bir şikayet kaydı açtım:
    "bakın kargoya verdik o gün dediniz, ancak bugün verdiniz. aradan 10 gün geçti. eğer o ürün bayat gelirse iade etmek zorunda kalacağım. şimdiden bilgisini vereyim ..."

    gelen cevap:

    "kontrol ettiğimde ürününüzün jill karışık lezzet çiçeği olduğunu ve 03.06.2020 tarihinde size teslim edileceğini görmekteyim."

    ben:
    "sayın ilgili. ben de biliyorum hangi üründen sipariş verdiğimi. kargo bilgilerini de sonunda sisteme işlediniz, onu da görebiliyorum. sadece umarım ürün bayatlamamıştır"

    çiçeksepeti:
    "konuya göstermiş olduğunuz anlayış nedeni ile sizlere teşekkür ederiz.ürününüz en yakın sürede teslimata çıkacaktır."

    ben:
    "lütfen artık bana kopyala-yapıştır cevaplar atmayın. "şikayet kaydını çözdük, kaydı kapattık" diye istatistik kasmak oluyor bu yaptığınız. hayır, eğer o ürün bayat gelirse şikayetim asıl o zaman başlayacak, bilin diye yazıyorum"

    çiçeksepeti:
    "kontrol ettiğimde ürününüzün kargoya verilmiş olduğunu ve 03.06.2020 tarihinde sizlere teslim edileceğini görmekteyim."

    ben:
    "yahu bot gibi sürekli aynı şeyi yazıp durmayın. anladım tamam"

    çiçeksepeti:
    "ürünlerimiz kargo ile gönderilmesi nedeniyle sizi yanıltmamak için net tarih ve saat aralığı aktaramamaktayım. sipariş oluşturma aşamasında tarafınıza aktarılan alıcımıza özenle teslim edilecektir. kargo şirketleri, cumartesi günleri yarım gün hizmet vermekte olup, pazar günleri hizmet vermemektedir."

    ben: (öffff)

    neyse. geldik 2 haziran'a... öğle saatlerinde bir telefon geldi. işte efendim "çiçeksepeti'nden arıyoruz. şikayetiniz için". elimde işim vardı işimi bıraktım anlatmaya başladık. dediklerim şöyle:
    "parayı peşin alıyorsunuz. hadi herkes bunu kabul ederek zaten sipariş veriyor. bayrama da yetiştiremediniz, hadi dedim yoğunluktandır. biz de hizmet sektöründeyiz, gıcıklık yapmak istemem. e yahu madem ürün hazır, neden kargoya vermiyorsunuz? üstelik tek yaptığınız da "belli ürünlerde belli süreyle geçerli %15 gibi komik bir rakamla indirim çeki"yle beni tekrar alışveriş yapıp size para kazandırmaya itmek. bu kadar kolay mı gönül alması? o ürün bayat gelirse ben geri gönderirim beyefendi hiç kusura bakmayın. bu yaptığınızı da elimden gelen her yerde duyururum" dedim.
    "yok efendim bayatlamaz, özel ambalajında tazeliğini korur" dedi. "göreceğiz. ürün hele bir gelsin. bu kadar kolay şikayet kaydını kapatamazsınız eğer üründe sıkıntı varsa" dedim. iyi günlerleşerek kapattık...
    akşam üstü gelen ürün geldiii...
    kargoya veriliş tarihi: 1 haziran
    o meşhur tazeliği koruyan: ambalaj
    "kargocular ezdirmiştir" demesinler diye kutusu ürünü almamış ki
    çıkan: ürün (ortadaki yazı önemsizdi, o sorun değil)

    hadi dedim tadına bakayım. bu kadar rezaletten sonra geldi ya sonunda, şikayete gerek yok. her çeşitten 1er tane attım ağzıma. biraz bayatlık var tabi ama, "neyse yenir" dedim...
    sonra yanındaki etiket gözüme ilişti...
    ilişmez olaydı... ürünün skt'sinin geçtiğini öğrenmeden önce çok daha mutluydum ben. kızmıştım etmiştim ama yiyecektim yani...

    bakın ben bunu yazarken tarih 2 haziran saat 19.00 civarları. kenara kaydedeceğim, göndermeyeceğim bu yazıyı, çiçeksepeti gönlümü alır ümidiyle. şikayetimi açtım, dönüş bekliyorum. belki de siz hiç göremeyeceksiniz bu yazıyı... derdim bir firmayı karalamak asla değil, bunu yapanlara da çok kızıyorum. ama arkadaş, uyardığım halde aynı ürünü skt'si geçmiş olarak neden gönderiyorsun? çok mu zordu "biz bunu kenarda unutmuşuz, hemen tazecik hazırlayıp yeni ürün göndereceğiz" demek? bilmiyor musun 21 mayıs'ta üretilen kekin 3 haziran'da skt'sinin dolacağını? neden suçu kargoya atıyorsun? neden indirim çekleriyle tekrar alışverişe yönlendirmek gibi ucuz numaralarla konuyu kapatacağını sanıyorsun? bu mudur hatayı telafi anlayışınız? "hadi gene iyisin kerata, sen bizden bi daha alışveriş yap da indirim yapalım" mıdır? çocuklarıma yedirecektim ben bu kekleri-çikolataları; tarihi geçmiş gıda maddesi kargolamak nedir?
    eğer hala aynı umursamazlıkta devam ederlerse açmak zorunda kalacağım başlığı...

    edit: 15 haziran 2020... bu süre zarfında 1 kere arandım. bana aldığım 80 liralık ürün yerine 50 liralık çikolataya bandırılmış çilek göndermeyi teklif ettiler. dedim dalga mı geçiyorsunuz? bari değerinde bir şey gönderin. bu nasıl bir cesaret nasıl bir yüzsüzlük? "ücretsiz tanımlayabileceğimiz ürünler bellidir, başka bir ürün tanımlayamıyoruz" dediler. çok sinirlendim o anda, gerçekten. "kusura bakmayın yapacak bir şey yok"lardan sonra "illa sosyal medyaya taşıtacaksınız" dedim. "peki madem hem hediye sizin olsun hem paranızı verelim" dediler. dedim yok öyle, istiyorum arkadaş siparişimi, inada bindi iş. ben anlayışlı davranmaya çalıştıkça dalga geçmeye başladınız, "oraya buraya yazıcaz" deyince şimdi böyle diyorsunuz. parasını ödeyeli 2 hafta olan siparişimi istiyorum" dedim.
    telefonda bir süre beklettikten sonra "peki aynı siparişinizi taze olarak göndereceğiz" dediler. dedim bu kadar zor muydu şunu yapmak? tarihi geçik ürün gönderip kendinize laf getirene kadar şunu yapmalıydınız" dedim. "ama" dedi, "ne zaman gelir bilmem" dedi. dedim tamam farketmez acelesi yok. ben anlayışlı biriyim...
    ürün 2 haftadır hala içeride bekliyor. zaman girmeme müsade etmiyor sistem. şikayet kaydı açıyorum, "zaman belirtmemişsiniz, zaman belirtin yollayalım" diyorlar. zaman belirtmeye giriyorum, "ürün oraya gönderilmiyor" diyor. tekrar şikayet açıyorum, cevap yok...
    bakalım çiçeksepeti sipariş alıp parasını çöktüğü 80 liraya kakıdığı 20 liralık malı ne zaman göndermeyi başarabilecek?...
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap