379 entry daha
  • yeni rolü galler prensesi diana için daha şimdiden sosyal medyada tepki toplayan oyuncu.

    prense diana gibi hemen hemen herkes tarafından sevilen ve saygı duyulan bir figürün kristen stewart gibi hemen hemen hiç kimse tarafından sevilmeyen ve küçük görülen biri tarafından canlandırılacak olması akıllarına yatmıyor.

    10 yıl neler değiştiriyor. 2010'lu yılların başında kristen stewart dünya çapında fırtınalar estiriyordu. alacakaranlık popülaritesinin zirvesindeydi, doğal olarak stewart da zirvedeydi. gençlerin bir numaralı gündem maddesiydi. hatta öyle ki bafta bile görmezden gelemedi ve yükselen yıldız ödülü verdi. bugün ise birçok kişinin nefret ettiği ya da en azından hoşlanmadığı biri. 2010'ların başındaki fanlarının büyük çoğunluğu gitti. bu kısmen alacakaranlık serisinin popülaritesini ve değerini kaybetmesiyle oldu. seri çok sevilirken birden sosyal medyanın elinde oyuncağa dönüştü. filmler tiye alındı. tam bir caps malzemesine çevrildi. diğer kısmı ise stewart'ın fanlara "ihanet" etmesi sonucu gerçekleşti. bu tür gençlik serileriyle özdeşleştiğinizde fanlarınız sizi hep oynadığınız rolde olmanızı ister. stewart fanları da stewart'ın "masum ve iyi niyetli bella" ruhunu ömür boyu taşımasını istediler. emma watson böyle mesela. kendisi hâlâ hermione granger. stewart ise bunu açıkça reddetti. önce robert pattinson'ı aldattı ki bu olay sonrası çok fazla fan kaybetti. bella'nın edward'ı aldatmasını fanlar kaldıramadı. sonrasında ise saçlarını kısacık kestirip biseksüel olduğunu açıklayınca iyice kaçtılar. stewart da giderek aykırı rolleri oynamaya ve küçük filmlerde yer almaya başladı. bu "canım ne isterse yaparım, hiçbiriniz umurumda değilsiniz" tavrı elinde kalan birkaç fanı da kaçırdı. onu ve alacakaranlık'ı sevmeyenler zaten sevmiyordu, sevenler de gitti. geriye pek sevilmeyen düşük profilli bir oyuncu kaldı.

    oyunculuğunun hangi seviyeye geldiğine değinmeyeceğim. alacakaranlık'ta vasattan halliceydi ama yıllar içinde değişti mi bilmiyorum. takip etmedim. ancak başka bir şey ilgimi çekti. açıkça sevilmeyen biri olmasına rağmen popüler yapımlarda yer alması. üstelik filmler başarısız olmasına rağmen tekrar tekrar bu rollerin ona verilmesi. bütün bunlardan bağımsız olarak ben bir yapımcı olsam stewart'la çalışmam. bir rol için bile bu kadar tepki alan biri bana gişede ne kazandırabilir? şuna dikkat çekmeye çalışıyorum. iş sadece kâr-zarar olarak indirgendiğinde stewart mantıklı bir seçim değil. son filmlerinin bütçelerine ve hasılatlarına bakmak gerekirse:

    underwater
    bütçe: 50 - 80 milyon dolar
    hasılat: 40.9 milyon dolar

    charlie'nin melekleri
    bütçe: 48 - 55 milyon dolar
    hasılat: 73.3 milyon dolar

    seberg
    bütçe: 8 milyon
    hasılat: 675.808 bin dolar

    lizzie
    hasılat: 642.157 bin dolar

    billy lynn's long halftime walk
    bütçe: 40 milyon dolar
    hasılat: 30.9 milyon dolar

    personal shopper
    bütçe: 1 milyon dolar
    hasılat: 2.7 milyon dolar

    certain women
    bütçe: 2 milyon dolar
    hasılat: 1.5 milyon dolar

    işte torpil söylentileri bu yüzden dönüyor. kâr etmek isteyen birinin -ki amerikan film endüstrisinin başka bir amacı yok- stewart ile çalışması pek mantıklı değil. ismi bile film için olumsuz bir imaj. “mesele kâr değil, ödül getiriyor” desek mtv film ödülleri ya da teen choice ödülleri gibi dandik ödüller dışında kariyerindeki en önemli ödül 2010'da kazandığı bafta'nın yükselen yıldız ödülü. bazı eleştirmen ve festival ödüllerine aday olup kazanmışlığı var ama pek ses getirmedi.

    küçük bütçeli bağımsız filmler bir yere kadar mantıklı, belki oyunculuğu gerçekten o seviyeye gelmiştir, bilmiyorum ancak hasılat odaklı filmlere nasıl dahil olduğunu anlamak mümkün değil. geçen yıl charlie'nin melekleri'nin büyük sükse yapması bekleniyordu ama joker'ın yanında esamesi bile okunmadı.

    diana rolü içinse kendisine bol şans dilerim. the crown dördüncü sezonda diana'yı işleyecek. ne kadar başarılı bir prodüksiyon ortaya koyduklarını düşünürsek sonrasında hangi yapım gelirse gelsin uzun bir süre the crown'ın gölgesinde kalacaktır.
103 entry daha
hesabın var mı? giriş yap