• bu benim ilk rezaletim. o yüzden "derdini sikeyim"ciler ve rezalet puanı kıt olan yazarlardan çekinerek yazıyorum. çok iddialı değilim. benim rezalet puanım 7,6/10

    yeni eve çıkacaktım. badana yaptırdım. sonrasında da temizlikçi aramaya başladım. evet ben de yapabilirdim ama uzun süredir yalnız yaşayan bir erkek olarak gerçekten hiç anladığım işler değil ve yeni eve biraz titizlendiğim için işten anlayan biri yapsın istedim.

    badana, doğalgaz proje çizim, emlak... türlü türlü noktalarda pazarlık yaptım. tutumlu davranmamı gerektiren bir süreç çünkü. ama temizlik yapacak abla ile pazarlık yapacak kadar paragöz biri asla olmadım. eşyaları taşıyanlar, temizlik yapanlar... onlara helali hoş olsun. çakallık bilmeyen has emekçilerdir benim gözümde çünkü.

    neyse sordum soruşturdum, birini önerdi arkadaşlar. iyi temizliyor dediler. kadını aradım sordum. hemen ertesi gün müsait olduğunu söyledi. evi tüm detayları ile tarif ettim. hatta evin videosunu çektim. yerlere zoom yaptım falan. kirlilik derecesini net aktarabilmek için. video'yu kadına yolladım. ev budur dedim. dedi ki; 300 tl, vakitlice biterse 250 tl. ondan önce birkaç kişiden daha duymuştum fiyatları, bu civardaymış.tamam dedim o yüzden.

    temizlik günü geldi. sabah aradı, kadını bir noktadan almak üzere yola çıktım. temizlik malzemelerini onlar mı getiriyordu yoksa evdekileri mi kullanıyordu acaba diye kararsız kaldım. google'a yazdım " temizlikçi malzemeleri kendi mi" diye. bulamayınca arkadaşlara sordum. tabii ki evdekini kullanıyor dediler. o yüzden kadını aldıktan sonra; "abla markete senle beraber girsek sıfırdan tüm malzemelerini söylesen alsak olur mu" dedim. tamam dedi. markete girdik. ona emanet ettim market sepetini. ne lazımsa doldurdu. kasaya yaklaştığımızda. bir litre su da aldığını fark ettim. görünce utandım. bunu benim söylemem gerektiğini, düşüncesizlik ettiğimi düşündüm. sonra o anda aklıma gelmiş gibi; "çalışırken atıştırmalık bir şeyler de alın iyi gelir" falan dedim. o da kasadan hızla uzaklaşıp birkaç şey kucağına doldurup getirdi kasaya.

    sonra eve geçtik. saat 10.00 civarı boş eve kendisini bıraktım;

    - x hanım, ben çıkıyorum bir şey lazım olursa ararsınız, dedim.
    - tamamdır, öğlen de yiyecek bir şeyler ayarlarsınız, dedi.

    demese de ayarlayacaktım elbette. neyse 2 gibi bi arkadaşla eve uğradım yiyecekleri bırakmaya. ilerlemenin az olduğunu fark ettim. penceredeki o ambalaj kurumuş, pencereye yapışmış. zor çıkıyormuş. onlardan şikayet etti. zor çıkıyor dedi. ha tamam dedim siz onları düşünmeyin diğerlerin hepsini ben çıkarırım dedim. 1 pencereyi o çıkardı. kalan 4 pencerenin ambalajını ben çıkardım kazıyarak.

    neyse yine evden çıktık. bu sefer saat 5 civarı ablamlarla tekrar eve geldik. onlar da merak ediyorlar falan gidişatı. yine temizlikte ilerlemenin az olduğunu fark ettim. neyse yine çıktım evden. kendi evimi toparlamaya geçtim. ertesi gün nakliye gelecek çünkü. abla bitirince haber verir herhalde dedim.

    saat akşam 6...7...8...9 abladan haber yok. 9 saat olmuş temizlik başlayalı. "normal mi bu?" diye mesaj atıyorum arkadaşlara. "yanii.. olabilir" diyorlar tamam takmıyorum çok.

    saat 10...11...

    ben diyorum ki, ablanın herhalde mutsuz bir evliliği var, eve gidesi yok, kaçmak istiyor evden. mantıklı bir açıklama getiriyorum bu duruma çünkü 13 saat sürmemeli diyorum. yine mesaj atıyorum arkadaşlara; "normal değil" diyorlar. saat 23.30'da taşınacağım eve geçiyorum. abla banyoda hala temizlik yapıyor. ve ebeveyn banyosu ve kilere henüz hiç dokunulmamış.. 13.5 saat olmuş.

    orada durup abla ile bekleyemem çünkü taşınacağım evi toparlıyorum. 300 lirayı bırakıp çıkmayı düşünüyorum, bozukluklardan da 30 lira çıkıyor, onu da taksi parası niyetine ekliyorum. bir mahalle ötede oturuyor çünkü fazla da tutmaz.

    - x hanım ben tezgahın üstüne ücreti bıraktım 30 lira da taksi ücreti bıraktım, çıkmam lazım diyorum
    - ne kadar bıraktınız?
    - (soru karşısında şaşırarak) 330..
    - ama 330 değil...
    - nasıl yani?
    - e ev çok kirliydi. bakın saat 12 oldu. kaç saattir çalışıyorum.
    - yani?
    - 400 olsun.
    - e ama x hanım sizinle anlaşmıştık.
    - e ama evin halini gördünüz. bakın kaç saatir uğraşıyorum.
    - e ama size evin detaylı halinin videosunu çektim yeni görmediniz ki evi...

    neyse sonuç olarak orada o parayı vermeyi reddettim. burada sakındığım şey 100 lira değil. burada bir çakallık vardı ve buna boyun eğmeyi reddettim. 00.00 civarı işini bitirdikten sonra kapıyı çekip çıkabileceğini söyleyerek ayrıldım evden.

    ertesi gün geldim eve. banyoyu yarım bırakmış. ebeveyn banyosu ve kilere hiç dokunmamış bile. ve benden hemen sonra çıkıp gitmiş evden.

    ve en bombasını söyleyeyim; o günün sabahında aldığımız bütün temizlik malzemelerini, bezleri almış götürmüş. bunu fark edince kendisine mesaj attım;

    " x hanım, temizlik malzemelerini bulamıyorum, siz mi aldınız acaba? aldınız helal olsun"

    buna "çok ayıp siz bana ne demek istiyorsunuz, malzemeler bitti, attım" şeklinde bir cevap verdi sonrasında telefonla aradı. üste çıkmaya çalıştı.

    - x hanım, malzemeler bitmiş ama odalar bitmemiş. ebeveyn banyosu ile kilere hiç dokunmamışsınız, dediğimde önce bunu inkar etti. hani cem yılmaz'ın "hangi otel? kim söyledi.." muhabbeti gibi bir tavır takındı. "nereyi temizlememişim yaa?" falan dedi. temizlemediğini düpedüz inkar etti.

    - 400 istedim diye bana strateji uyguluyorsunuz.,dedi. strateji! laflara bak hele. a haber izlemekten oluyor sanırım bunlar da. karşı tarafı kötüleyip suçlayarak her türlü kusurun örtülebileceği inancı.

    sonrasında kendisine;

    - videosunu çekip attığımda utanacak mısınız? dedim.
    - tamam çekin, dedi

    ve silmediği yerlere elimi sürerek elimdeki tozların videosunu çekerek attım. bir insan alenen göt olacağı bir konuda nasıl bir kadar rahat rest çekebilir anlamıyorum. birkaç saçma şey söyledikten sonra;

    - orayı da siz silseydiniz elinize mi yapışır? dedi. sonra engelledi beni.

    evet, evin ne derece kirli olduğunu video'da gören, eve geldiğinde kirliliğe dair hiçbir şikayette bulunmayan, ancak 13 saat sonra ev kirli olduğu için fiyat arttırmak aklına gelen, 2+1, 65 metrekare bir eve tam 14 saat vakit harcayıp buna rağmen iki yere hiç dokunmadan işini yarım bırakan bu ablayı kamu vicdanına havale ediyorum.

    not: konuyla alakalı değil ama ablanın whatsapp profil fotosunda arap harfleriyle bir şeyler yazıyordu
hesabın var mı? giriş yap