11 entry daha
  • talihsiz bir hikayeye sahip olan bismarck sınıfı gemidir.

    başlık altında herkes aynı şeyleri yazmış. onları tekrarlamayacağım. benim yazmak istediğim biraz farklı bir konu.

    tirpitz battıktan, daha doğrusu alabora olduktan sonra geminin içinde kalan yüzlerce denizci ölü ya da sağ olarak bir şekilde kurtarıldı ama geminin enkazı 1948'e kadar alabora olduğu yerde kaldı. bu zaman dek gemiye ne yapacağını bilemeyen norveçliler en sonunda enkazı kaldırmak için bir şirketle anlaştı ve şirket 1957 yılına dek enkazı sökmek için uğraştı.

    batık savaş gemilerini temizlemek hem zor hem de çok riskli bir iş. çünkü savaş gemileri ağzına kadar patlayıcı madde ile dolu olduğundan bu işin dikkatli ve yavaş bir şekilde yapılması lazım. bu nedenle tirpitz'in sökülmesi de uzun sürdü. tirpitz yavaş yavaş söküldü ve gemiden elde edilen yüksek kalite çelik her yere satıldı. ingilizler falan bu çeliklerden çok aldı.

    bugün bile tirpitz'den gelen çelikle yapılmış bıçakları alabilirsiniz. hatta bu bıçakları yapmak için kullanılan çelikten arta kalan parçalar bile satılıyor. hatta oslo belediyesinin yol çalışmalarını falan görürseniz yerde kullandıkları çelik plakaların bazılarının tirpitz'den geldiğini öğrenmek sizi şaşırtabilir.

    buna benzer bir hikaye yine norveç'te batırılan alman kruvazörü blücher'in başına geldi. o gemi sökülüp satılmadı ama depolarında kalan yaklaşık 1000 ton yakıt çevreyi kirletmemesi için 90'larda gemiden çekildi ve satıldı.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap