7 entry daha
  • bir okulda okul idaresi bir mescit kuruyor ve öğrencilerle beraber sınıf olarak kullanılması gereken yerde namaz kılıyor, kıldırıyor. olay medyaya yansıyınca il milli eğitim müdürü "ne var bunda?" diye itiraz ediyor. bir süre sonra ise çark ediyor. (bkz: http://www.milliyet.com.tr/…/05/31/son/sontur40.asp)

    okullardan internete yansıyan garip videolar sonrasında milli eğitim bakanlığı yeni çıkardığı disiplin yönetmeliğinde, okulda görüntü almayı, örgün eğitimden tamamen uzaklaştırılmak (ki bu ceza eğitimde idam cezası demektir) kadar ağır bir ceza ile cezalandırma yolunu seçti. neden? çünkü okullarda neler döndüğünün görülmesini istemiyor.

    bazı dersanelerde, okul öncesi eğitim kurumlarında, özel öğretim kurumlarında canlı web kameraları vardır. her isteyen kimse internetten istediği anda o sınıfta, o kurumda ne yapıldığını izleyebilir ve kendilerine emanet ettiği çocuğunun ne durumda olduğunu görebilir. milli eğitim bakanlığı'nın yaklaşımı ile bu yaklaşım arasındaki fark akp'nin eğitim politikasıdır işte. badem bıyıklı tarikat insanlarının elinde yönetilen milli eğitimin varacağı nokta bu politika ile belirlenir.
357 entry daha
hesabın var mı? giriş yap