175 entry daha
  • yer: 70.mekanize piyade tugayı midyat garnizonu/ mardin/ 2006

    midyat garnizonu muharebe bölüğü askerlerinden iki er, bir kısa dönem er (elektrik mühendisi) ve bir de bölük astsubayından oluşan ekip garnizonun çöplük mevkiindeki nöbet kulübelerinden birindeki telsizin arızasını gidermek için bölgeye gider.

    arızanın telsizin kendisinde olmadığı, klubenin içindeki telefonumsu kısmına gelen kablolarda olduğu tespit edilir.kademeye gidip gerekli araç gereçler getirilir ve olaya girişilir.

    tam garnizon sınırını oluşturan tel örgülerin yanında devam eden telsiz tireklerinin birine çıkan erlerden biri, omzunun birine elindeki tüm kabloyu sarmış bulunmakta ve ordan çeke çeke yeni kabloyu döşemektedir.

    bu sırada kabloyu kesmek için yan keskiyi getirmediklerini farkederler.astsubay derhal erlerden birini kademeye gönderir, yan keskiyi getirmesi için; ki bu er kademedeki depodan sorumlu kişidir ve ordaki görevine yeni başlamıştır.

    bir süre sonra er elinde penseyle geri döner.astsubay ben sana yan keski getir dedim bu ne gibilerinden çıkışır, er ise yan keskinin tam olarak ne olduğunu bilmemektedir, penseyi kapıp gelmiştir sadece.

    sinirlenen astsubay afedersin ama depocu asker biraz mal olduğu için şimdi geri göndersem bu salak yine yanlış bişey getirir diye düşünerek asker önünde olduğu halde kademenin yolunu tutar.

    bu sırada direğin üstünde omzunda kablolar olan erle aşağıda bekleyen kısa dönem konuşmakta, yan keskiyi beklemektedir.sigara yakmışlardır bir yandan da komutanın gitmesinin verdiği serbeslikle.

    bu anda intikalden dönmekte olan tank taburuna ait 2.batarya olay mahalline yakın bir yerden geçmektedir.biraz ilerdeki bu fotoğrafı gören tank üsteğmen derhal araçtan iner elemanların yanına gelir.

    - oğlum ne yapıyosunuz burda?
    - komutanım nöbet kulübesindeki telsiz bozulmuş da, yeni hat çekiyoz.
    - telsiz mi bozulmuş
    - evet komutanım
    - sizin komutanınız yok mu oğlum tek başınıza kim gönderdi sizi buraya
    - yok komutanım vardı komutanımız ama depoya gitti de bik bik...
    - o elindeki ne lan o zaman
    - tel komutanım
    - mal mısınız lan siz
    ...
    - yok komutanım ben elektirik mühendisiyim arıza telsizin kendisinde değil kablolarda...bik..bik..

    (sonradan anlaşılmıştır ki, üsteğmen yukardaki elemanı intihar etmek üzre, alttakini de onu iknaya çalışmaya çalıştığını düşünmüştür)

    direkteki elemanı derhal alaşağı eden komutan, arkadaki obüse (bkz: obüs) ikisini de bindirerek tank taburuna gitmek için kullandıkları güzergah üzerinde olan muharebe birliği komutanına teslim etmek üzere yola çıkar.

    muharebe birliğine vardıklarında üsteğmen arkadakileri alıp bölük komutanına gider, olayı gördüklerini anlatır.tüm bunlardan haberdar olan bölük komutanı üsteğmene olanları anlatır, merak edilecek bişey olmadığını söyler.herşeyden haberim vardı benim der.mnskym diyen üsteğmen bir çay içtikten sonra yolunu alır.

    bu olaylar akarken bölük komutanının odasında bekleşen ikiliye de hadi gidin işinizin başına der komutan.ancak saat 17 ye gelmekte mesai bitmektedir.

    tüm bunlar olurken kademeden yan keskiyi alıp gelen bölük astsubayı olay mahalline tekrar vardığında ortalıkta kimseyi göremez, kendi kendine sinirlenmeye başlar.yanındaki eri "koş git şu arazileri bul getir " diye gönderir.

    asker gittikten sonra, saatin 17 yi geçtiğini ve havanın da iyiden iyiye karardığını farkeden bölük astsubayı karanlıkta başımıza iş almayalım diye düşünerek küfürler ederek birliğe geri dönmek üzere yola çıkar.direğin altındaki alet edevatın kendine ait olan kısmını alır, diğerlerini nasılsa birine aldırırım diye orda bırakır.

    tam muharebe gazinosunun önüne geldiğinde orada ayakta duran iki kişiyi görür, bunlar yukarda bıraktığı elektrik mühendisi ve elektirik ustası erden başkası değildir.

    hışımla üzerlerine yürür nerdesiniz mnkym araziler diye çıkışır, ikişer tokat patlatır..olayın aslını dinledikten sonra, niye anlatmadınız diye yine onlara kızar..
4076 entry daha
hesabın var mı? giriş yap