8 entry daha
  • toy yönetmen iain softleyin dördüncü filmi olan k paxde başarılı iki oyuncu** ile güzel bir fantastik öykünün, öyküyü okumadığım için sanırım iyi bir yorumu diyebilirim. usta oyuncu kevin spacey film boyunca yüzünüze o kevin spacey tebessümünü monte ediyor ve filmden o şekilde uğurluyor. biraz usual suspects, biraz ordinary decent criminal, biraz rain mande dustin hoffman ve biraz da awakeningsde robert de nironun canlandırdığı karakterlerinin bir karışımını hazmetmiş kevin spacey oyunculuğuyla yine bir kevin spacey orgazmı yaşatıyor. görülesi bir film ve sanırım oyuncu dallarında bir takım oscarlara aday olmuş... yeterince doyurucu olan bu filmi mutlaka görmeli her yaşayan insan... ve filmden çıkınca daha da yaşadığını hissedecek aynı insan.

    jeff bridgesın da hakkını yemek istemiyorum. kevin spacey kadar o da rolünün hakkını vermiş görünüyor. hatta onu fearlessteki max kleinden bu yana bu kadar başarılı görmemiştim. bu ikiliyi, daha doğrusu bu kadroyu bir araya getiren debra zane*i bir kez daha alkışlamak istiyorum. yönetmenin iddiasının olmadığı yerde koşarak yetişen bu hanım, birçok filmin seyredilebilirliğini artırdığı gibi, yerinde seçimleriyle beğenilebilirliğini de, bu filmde olduğu gibi, maksimuma çıkartabiliyor.

    filmin bu kadar pozitif bir etki bırakmasındaki etkenlerden biri de ed shearmur*un filmin müziklerindeki başarısı... sheryl crow ve elton johnun birer şarkısı** ile zenginleştirilmiş filmin müziği... jenerik bitmeden çıkmak istemiyor insan*, hele bir de sheryl crowun safe and sound adlı şarkısını duyunca...

    the silence of the lambs, philadelphia gibi filmlerin de editörü olan craig mckay ise gerçekten iyi bir iş çıkarmış. sanırım bu başarısının altında the exorcist çekilirken kenarda kıyıda asistan olarak çalışmasına bağlı. bu filmin kurgusunda tek bir hata bulunmaması da gerçekten filmi beğenmemize sebep.

    kurgu demişken, gene brewerin hikayesini senaryolaştıran toy yazar charles leavitti de the mightydeki kadar başarılı buluyor ve iain softley ile ikisinin de gelecek vaad ettiğini söylemek istiyorum.

    usta ve toy sinemacıların bu buluşmasından, k paxin hakkını verdikleri kanaatine vardım. yılın filmi değil belki ancak analizini yapmaya değer bir film. ve tabii ki "sinema biletine verilen para sonuna kadar helal olsun" bir film.

    en güzeli de hikayenin bir sonu olmaması sanırım. baştan sona "nasıl yani?" şeklinde devam eden bir hikaye.*
214 entry daha
hesabın var mı? giriş yap