937 entry daha
  • evet başlayayım anlatmaya bekleyen insan çoktu. mesaj atıp bir şeyler sormayın, yetişemiyorum. kanıt ss'leri yüklemek ile uğraşmayacağım çünkü amacım insanların bu markadan uzak durmasını sağlamak, rezalet diye ağlamak değil amacım. hak, hukuk ile sonuna kadar gideyim dedim ve hakkımı aldım. onlar işi yokuşa sürselerdi bende sürecektim.

    öncelikli not: uğraşıp azıcık eski entrylerime bakarsanız ne kadar övdüğümü görürsünüz bu markayı.

    2019 yılının mart ayında tulpar t7 v19.2 adlı cihazı aldım. animasyon öğrencisiyim amacım oyundan ziyade ağır grafik işleriydi. 1 yıldan fazla süre ciddi bir sorun olmadan kullandım cihazı. bir kere driver kaynaklı bir ekran sorunu için götürdüm servise aynı gün sorunu halledip verdiler. o zaman teknik servis harbiden iyi diyordum. üstelik bedava temizlik , bakım var on numara hizmet.

    2020 yılının mayıs ayının 22'sinde bilgisayarım aşırı ısınıyordu, kendim açıp temizledim. bilgisayardan anlamayan bir insan değilim bu arada gözüm kapalı söker takarım. ısınıyor diye temizledim bilgisayarı ama yok. asıl sorun ısı ile alakalı olsa da işlemci güç kesiyor(bkz: throttle). tabi mesaj attığımda bana format atın falan gibi komik "çözümler" sundular.

    final dönemim yaklaşıyor bir de pandemi olayları ne olacak belli değil, hemen gidip gelsin diye verdim kargoya cihazı. 22 mayıs günü kargolanmış oldu.

    4 haziran günü cihaz elime ulaştı. test programlarını açtım sorun gitmiş mi yoksa hala güç kesme sorunu devam ediyor mu diye. burada bir parantez açmak istiyorum. (league of legends gibi bir oyunda i7 8750h ve rtx 2070 ile 90 fps alıyor. maya programında tek bir küp renderlamak 30 saniyeden fazla sürüyor. cihaz normal bir durumda mı siz karar verin.) test programlarını açınca ilk gördüğüm şey anakartın v19.5 olarak gözükmesiydi. bunu görünce servis raporuna baktım, anakart değiştirildi yazıyordu. hemen monster'a mesaj attım.yanlış parça takıldığını belirttim. bana verdikleri cevap yanlış parça takılmasının ihtimali yok. tabi control center falan çalışmıyor, photoshop vs. kullanırken ekranda garip görüntü bozulmaları oluşuyor ve ayrıca güç kesme sorunu devam ediyordu.

    hiç kendileri ile muhatap olmayıp şikayet var üzerinde uzunca bir şikayetimi oluşturunca ertesi gün arandım. binbir özür, servis hatasıdır diyerek tekrar cihazı servise çağırdılar. 2. kez götürdüm, bu sefer mağazaları açıldığı için kendim gidip bıraktım. 3-4 gün içinde tekrar hallettik, servis hatası yanlış parça takılmış dediler. aldım cihazı eve geldim, tekrar test programlarını açtım. tabiki sonuç aynı güç kesme sorunu devam ediyor. bir gram değişme bile yok.

    teknik servis elemanına bir mail ile iade dışında bir çözümü kabul etmediğimi ve sorunu duyuracağımı söyledim. hemen iade işlemleri başlatıldı. bu kadar hızlı olmasının tek nedeninin servis hatası olduğunu düşünüyorum. yani yanlış parça takılmış olmasa bu kadar kısa sürede bir çözüm üretmezlerdi bana. bir kaç gün önce de paramı almış oldum.

    bu kısımdan sonrası kendi düşüncelerimdir.

    şimdi ben 12 milyar para verip bir bilgisayar alıyorum. sorun elbette olabilir ama garantim servisin yanlış parça taktığı süreden hemen sonra bitseydi ne olurdu bir düşünün? kim bilir 12 bin lira nasıl yanıp gidecekti. bu arada hala bilgisayarsızım bu entry telefon üzerinden giriliyor. final döneminde 20-25 kilometre yolu 10-15 kere giderek bitirdim bu dönemimi. yani monster beni sadece bilgisayar konusunda mağdur etmedi. akademik olarak da zarara uğradım. ama lanet olsun ben bu saatten sonra vida satsalar vidalarını almam.

    mouse,kulaklık vs. her şeyim monster ürünüydü. hepsini sağa sola dağıttım. çevremde en az 20 kişi benim tavsiyem üzerine gidip bu firmadan cihaz aldı. 2 bin 3 bin hatta 5 bin lira daha fazla veririm ama bu firmaya bir daha bulaşmam. servis siz ciddi bir sorun yaşamadığınız sürece çok iyi. temizliğe mi götürdünüz cihazı oh ne güzel hemen hallederler, driver sorunu mu hemen halloldu bile o. ancak iş ciddi olduğunda davranışları hal ve hareketleri değişiyor.

    almayın, aldırmayın. bir türk firması ile ilk ve son kez çalışmamdır.
727 entry daha
hesabın var mı? giriş yap