5751 entry daha
  • bir insan sallarda bu kadar mi sallar. bulut bilisimde cin nasil abd yi geciyor?

    daha aliyun kullanan bilir. aws in kopyasi oldugunu. kim aliyun kullaniyor bu arada? cin ile ilgili is yapan yerler o kadar.

    (bkz: aliyun) basliginda 1 entry varken;
    (bkz: amazon web services) basliginda 150 entry olmasi bile bunu kanitliyor.

    adam diyorki, cin bos bos patent uretiyor.

    ulan bulut bilisimde patent uretsen neye? open source teknolojiyi alip, sunuyorsun zaten. bunun bir patenti falan olmaz. adi ustunde servistir bu, hizmettir.

    kac kisiye satacagin, kac kisinin alacagi. ne kadar scalable oldugu onemlidir.

    daha aliyun kullanmamis adam gelmis burda aliyun vs gibi cinli bulut bilisim firmalarini ovuyor?

    ben hem aws hemde aliyun kullanmis birisi olarak soyluyorum. aliyun, anca aws'in kopyasi olur. size, "kusura bakmayin 1 hafta sonra tum aliyun olarak sistemimizi 6 saattlik bakima sokacagiz" diyen bir "cloud services" firmasindan zaten kimse servis almaz. o patentleri artik rulo yapip, musait zamanda yerler.

    size ornek 2 patent sunayim madem:

    https://patents.justia.com/patent/10691499 bu alibabanin, 3. sinif konferansina sundugu akademik calismadan hallice olan, neyin patentini aldigi bile belli olmayan sisirme bir patent. gayet bariz bir sekilde, "patent sayimiz sissin" amacli bir hareket. ustte birisinin bahsettigi durumda aynen bu.

    https://patents.justia.com/patent/20200204623 buda amazon'un ne amacla kullanildigi, hangi urunlerde kullanilabilecegi belli olan, "yarin bi gun birisi dava acmasin" diye alinmis bir patent.

    ha bu amazon'un aldigi patent bir ise yariyor mu? hayir aynisini google'da yapiyor, microsoft azure da yapiyor.
7302 entry daha
hesabın var mı? giriş yap