4 entry daha
  • ön edit : sothebys sayfasındaki ifade şöyledir,
    "bu dikkat çekici çift portreyi yapan sanatçının, bellini'nin 1480'deki fatih portresi prototipini bildiğinden çok az şüphe edilebilir ama gentile bellini'nin atölyelerinden birinde eğitim görmüş olması kuvvetle muhtemeldir"
    "there can be little doubt that the author of this remarkable double portrait was aware of bellini’s prototype of 1480, and indeed it is quite possible that he may have been trained in gentile’s large workshop. "

    böyle bir ihtimal yoktur diyemiyorum ama bu tablo sothebys firması tarafından kataloglanırken de birçok sanat profesörü tarafından incelenmiştir ve eser gentile bellini'nin olarak kataloglanmıştır(ön edit ile düzeltilmiştir). aynı zamanda gentile bellini'nin şimdi de satışta olduğu gibi daha önce de bu eserden ucuz fiyata satılan eserleri olmuştur.

    ilgili eserin önceki müzayedelerden birinin katalog sayfası - sothebys

    ek : aynı zamanda bu tartışma yeni bir tartışma da değildir. eserin gentile bellini'ye ait olmadığını savunanlar üstünde herhangi bir imza bulunmadığı ve bellini gibi bir ustanın eserini imzasız bırakmayacağını savunur. eserin bellini'ye ait olduğunu savunanlar ise diğer bütün kaynakların yanında, eserin uygulama teknikleri ve görünüş açısından bile national museum'daki eser ile birçok benzer noktası olduğunu savunur.

    national museum - gentile bellini - the sultan mehmet ıı

    edit : ekleme + ön edit
155 entry daha
hesabın var mı? giriş yap