21 entry daha
  • beni çok korkutan açıklamadır.

    deprem güvenlikli, üç yıllık, markalı bir binada oturuyorum.

    ve fakat, apartmanımızda tek bir yangın söndürücü yok. deprem anında ocaktan veya doğal gaz kaçağından yangın çıksa sapasağlam binada yine gideceğiz, zira yangın merdiveni yok. yönetici ve denetçiye ayrı ayrı iki kez bildirdim durumu, denetçi olacak kuş beyinli şerefsiz "siz çok biliyorsunuz" diye tersledi, yönetici olacak sünepe ise "siz kendi evinize alın" dedi.

    bu sabah önce maltepe belediyesi'ni, sonra istanbul belediyesi'ni, sonra da itfaiye müdürlüğü'nü aradım, ama asansör için aylarca denetime gelip giden belediyeler "yangın önlemleri yetkimiz dışında" diyor.

    bana önerilen tek yol dava açmak. ama şu salgın ortamında dava açsam beş seneye bitmez. üstelik bir de yönetici inat olsun diye bana kedilerim için karşı dava açmakla tehdit ediyor. bu da uzun yıllar süren masraflı bir hukuk savaşı demek.

    oysa tek istediğim apartman içinde duracak ve ben evde olmasam da her an erişilebilecek yangın söndürücülerin alınması. bu en üst katta oturan denetçi ile yönetici için de yararlı bir önlem, zira deprem anında itfaiyenin gelip bizleri merdivenle indirmesini beklemek iyimserlik olur. ama eğitimli ve genç bu iki adam sadece talep bir kadından geldiği için inatlaşarak almakla yükümlü oldukları önlemi almıyor. ve benim elimden de cimer'e yazmak dışında hiçbir çözüm gelmiyor.

    edit: @seytankilli yönetmeliği gönderdi. buna göre zaten apartmanın bodrumunda kapalı otopark (ve lpg'li araçlar) olduğu için sanayi tipi yangın söndürücü olması gerekiyormuş. yani bir yönetmelik de var, ama denetleyip uygulatacak otorite yok!
141 entry daha
hesabın var mı? giriş yap