6 entry daha
  • çocukluğumuzun en büyük felsefi problemlerinden birine sorgu sual olmakla kalmamış aynı zamanda hem gülmek hemde uyuz olmak gibi iki farklı dürtüyü bünyenin içine çocuksu masumiyetle bırakmıştır. bugün eşşek kadar adam olduk hala duck hunt mekanizmasının işlerliğini tartışıyoruz. sözgelimi;

    - "abi oyun ekranda değil tabancada dönüyo." lakırdısı; tabancanın ucuna bakıp bakıp derinlere dalmaya, lazerin kaynağını bi kenara bırakalım, tabancanın ucunda ekran aramaya kadar gider. bu zihniyetteki çocuklar bol olup bugün ülkenin seçkin kurumlarında yöneticilik yapmalarına rağmen halen gördüğü nesneye aynı dikkat ve şehvetle bakar.

    - "yok olm kesin makina içinde bi yazılım var, ona uygun olarak ördekleri vuruyosun." lakırdısı da az zihni meşgul etmemiştir. bu tarz şahsiyetler her daim makinanın içini açıp oyunun döndüğü çipi bulmak ve içindeki matrisi çözmek için ( bi bok anlamasalarda ) kendilerini çıldırasıya paralarlar. ancak çoğu kez gerçekleşemeyen bu edim ancak hülyalarda kalmıştır. bireye sorarsanızsa çocuklukta kalmış suküt-u hayalden öteye de gitmez.

    - "olm bunda kesin uzaktan kumanda sistemi var layyyyn." lakırdısı ayrı bir alemdir. bu tarz çocukların psikolojisi baz alındığında, emin olunacak tek unsur şudur ki; tv tamirciliği bu tip için ideal olmak şöle dursun, ileriki yaşamlarında gördükleri bir arçelik, bir telefunken yada bir yumatu servisi onların topuklarını kaba etlerine doğru tempolu bir biçimde yaklaştıracaktır. çünkü bu tip tvnin tüpünün bu ışını nasıl algıladığına asla mantıklı bir açıklama getirememektedir.

    - "olm bırakın muhabbeti şu uyuz köpeği vurmaya çalışalım" lakırdısını edenlerin ileride hayalgüçlerini çok iyi kullandığını varsaymak yanlış olmaz. en bi duygusal, en bi şeker adam olurlar. değiştiremeyeceklerini bilselerde sözlerinde asla ve asla bir sakınma gözükmez.

    - " neden 3 hak neden neden... ???" cilerse isyankar ruhlarını ilerde de bastıramaz. bu oyun için üç hak gerçekten az ve saçmadır. ulan topu topu 2 ördek vuruyosun dallama üç çok bile diyenlere gıcık olmakla kalmayıp hünerlerini sergilemeleri için onlara fırsat verirler. bunu yaparkende karşı tarafa uyuz olup kıs kıs gülmeyi ihmal etmezler. karşı tarafın başarısızlığı - ki bu durum sıklıkla görülür - onları o an alemin kralı yapar. büyüyünce "ben sana dememişmiydim"cilerden olması hayretle karşılanmaz.

    ördekleri avlamaktır aslında hayat yada daha doğrusu avlayamamaktan doğan boşluk...
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap