71 entry daha
  • daha önce bazı dikta rejimlerinde eşcinsellere karşı çok ciddi baskı politikaları uygulanmıştır. naziler döneminde almanya'da, mussolini döneminde italya'da eşcinsellere yönelik ayrımcılık, nefret ve akabinde de haliyle şiddet eylemleri vardı.

    çünkü otoriter baba figürünü zedelemektedir eşcinsellik. oysaki devletin lideri, otoritesinin devamı için o figürü de kullanır. ailede baba, ülkede ise lider reistir. konuya ilişki olarak bir film tavsiye edeyim;

    (bkz: una giornata particolare)

    bu filmde kadın erkek arasındaki çok keskin görevler ayrımını, mussolini'nin italyan halkı için ne ifade ettiğini net şekilde görebilirsiniz.

    neyse ki biz ileri demokrasi ile yönetilen bir ülkeyiz ve kimsenin hayat tarzına müdahalesi olmayan bir anlayış var başımızda. henüz dinleyemedim ama eminim ki ileri demokrasi aşığı olan, milli görüş gömleğini çıkarmış sayın başkan recep tayyip erdoğan yine kucaklayıcı, birleştirici mesajlar vermiş ve bizlere bir kez daha duce italyası'nı, nazi almanyası'nı asla anlayamayacak olmamızın şansını ve mutluluğunu yaşatmıştır.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap