1 entry daha
  • ara ara gelir böyle teklifler.

    anlamadığınız nokta şu: bir şeyi iyi bilmek sizi iyi öğretmen yapmaz. kpss gibi sınavlar sizin bilginizi ölçer ve sizi diğerleri ile bir sıralamaya koyar.

    atanmış her öğretmen bilir ki okulda hiç bir bok öğrenememiş olursunuz nerdeyse. mesleğe başladıktan sonra öğretmenliğin ne olduğunu anlarsınız. bilmek ile öğretmenin ayrımını yapalım. derece yapan bir matematikçi kardeşimiz vardı kpss'de ama her gün sızlanırdı bu çocuklar anlamıyor benim anlattıklarımı diye. haklıydı çocuklar anlamıyordu çünkü öğretmesini bilmiyordu. muhtemelen o da öğrenmiştir artık.

    teknik ile uygulama çok farklıdır. sınavda yanınıza ağlayarak gelen ayşe'yle nasıl konuşmanız gerektiğinin tek cevabı vardır ama her ayşe için aslında cevap farklıdır.

    ha okulda aldığınız eğitim tamamen sıfır mı? değil elbette. bakış açısı, farklı yöntemler, materyal geliştirme gibi ek kazanımları var. temel öğretmenlik yaparak öğreniliyor sadece.

    edit: ciddi anlamda öğretmen algısında geçmişten gelen mevcut yüceltme klişeleri hakim. öğretmenler olarak önce bunu yıkmamız lazım. biz bu toplumdan ayrı değiliz. sen neysen biz de oyuz. adam sözlükte benim öğretmen gibi davranmamı istiyor. öğretmen gibiden kastı da açık değil hani. o ağzımıza sıçacak sözlükte, karşılık verince "aa hocam yakışıyor mu?" diyecek. her zaman iki yüzlüydünüz yine aynısınız.

    bakın mesleğimiz kutsal değil.
    biz de fedakar değiliz. olmak zorunda hiç değiliz. şartları zorlarız ama feda edilecek bir durum değil eğitim.
    benim tasarrufuma bırakılamaz. sınıftaki öğrenciye ben kendi cebimden defter alırsam süper öğretmen oluyorum. bu kadar aptallık olmaz. bunun benim öğretmenliğimle zerre alalakası yok. ne kadar amelelik yapan, şov yapan öğretmen varsa baş tacı ediyorsunuz. prim yapmak için kullanıyor bazı öğretmenler de bunu.

    biri öğretmeni övmek için şunları yazmış. soruları görmek için her sene sınava girermiş öğretmen, öğrenci psikolojisini anlamak için. düpedüz salaklık düpedüz şov ama nasıl yer etmiş bakın. lan zaten bugün yayınlandı sorular, öğretmen olana kadar 300 tane sınava girdin neyin şovu bu birader?

    gece gece sinirlendim gene.

    edit 2: kpss öğretmenlik sınavı değildir. kpss sıralama sınavıdır. kpss kazanamayan yetersiz değildir kpss kazanamayan diğer arkadaşlarından genel anlamda daha az bilgilidir. daha az bilgili olması onu kötü öğretmen yapmaz.

    edit: sonradan gelen yorumları okumamıştım. keşke okumasaydım. adam ilk paragraftaki öğretmekle bilmek farklı şey kısmını dahi anlamamış ki. bir şey bilmeyen adam ne amına kodumun salağı. sen kimsin de, ösym sınavını geçmiş, fakülte bitirmiş, kpss sınavını geçmiş, adaylık sınavını geçmiş adama bir şey bilmiyor diyorsun sığır! ben sana yapacağın sınavla bir bok ölçemeyeceğini söylüyorum.

    öğretme'nin ölçülmesi gibi bir aptallığı ilk defa bu sözlükte görüyorum. adam demiş ki ürünün ne bir bakalım. ya ciddi ciddi yazmış bunu. olm hiç mi düşünmüyorsunuz lan? yemin ediyorum ciddi soruyorum. ben böyle bir şey diyorum ama acaba yanlış mı diye? hadi ölçün amk. çankaya'daki cumhuriyet ilkokulu 4. sınıf öğretmeni ile bingöl solhan köy okulundaki öğretmeni ölçün kıyaslayın. becerebilir ve nasıl yaptığınızı açıklarsanız elinizi ayağınızı öpeceğim.
203 entry daha
hesabın var mı? giriş yap