124 entry daha
  • feneri kurtaracağım diye atatürk'ün masum bir adamı astırdığını iddia edecek kadar gözü dönmüş taraftarların oynanmasından hala utanmadığı kupadır.

    galatasaray da, altınordu da, başkaları da ingilizlerle maçlar yapmışlar, utanılacak iş olduğu için kimse gururla anmıyor. bir de fener gibi 50 maç yapmamışlar tabi.

    bu arada harington ankara, istanbul, ismet inönü, vahdettin vs.bilumum yazışmalarını anılarında yayınlamış ve bilin bakalım kime/kimden telgraf yok? telgrafı gören de yok zaten.

    keza anılarında vakit geçirmek için, halkla kaynaşmak için düzenlediği partilerden spor turnuvalarından uzun uzun söz ediyor, ama ne hikmetse fenerbahçe'nin ya da futbolun f'si yok. hazmedememiş diyeceğim ama adam kendi mesleğinde türklere nasıl direnemediğini açık açık yazmış. kaybettiği kriket maçlarını yazmış. (gerçekten de türk dostu bu arada)

    bir başka palavracı da kurbağalıdere'den fenerbahçelilerin silah kaçırdığını yazmış. fenerbahçe kaptanı zeki rıza'nın (zaten ingilizle evleniyor, kayınbirader konsoloslukta çalışıyor) kuvayı milliye ile çatışan kuvvayı inzibatiyye üyesi olduğunu bilmesek inanacağız.

    zaten istanbul kurtulunca zeki rıza mecburen gidip askeri mahkemede hesap veriyor ve savaştan kaçıp top oynadığı için şerefli türk ordusundan kovuluyor. (1946'da celal bayar'ın sayesinde vekil seçiliyor ama aynı nedenle meclisten de kovuluyor, gerçekten gurur verici)

    o tarihteki fenerbahçe başkanı da halifenin oğlu ve atatürk tarafından ömürboyu sürgün ediliyor.

    aynı fener futbol takımının 2010'larda fetöcü savcılarla top oynayıp adamları eğlendirmesi gibi, kazanan değişince tarafları değişiyor.

    edit: bir de bilmece, ankara hükümeti adına istanbul'u devralan refet paşa, nereyi ziyaret edip teşekkür etmiş?
    harington kupası galibini mi acaba?

    ipucu: paşayı ali sami yen karşılamış.
113 entry daha
hesabın var mı? giriş yap