1978 entry daha
  • 1- sadece buradaki yorumlara göre asla karar verme.
    2- işinde iyi, severek yapan birkaç kişi ile kesinlikle görüş. bir günü nasıl geçiyor bunu öğren. alternatif meslekte de aynısını yap.
    3- mühendislik çok geniş bir alan, sakın sadece gözüne makine mühendisi tipi gelip, bakış açını sınırlama.
    4- hayatta ne yapmak istediğini, neyde iyi olduğunu düşünün. bu genelde çok atlanır, biri bir şeyde iyiyse genelde orada vaktini harcamış demektir.
    5- işi sadece bir yerde çalışmak gibi düşünme. kendi işinizi kurma, akademide devam etme alternatifleri de vardır ve birbirinden tıpla mühendislik kadar farklıdır.

    mühendislik bana uygun mu gerçekten? sorusunu soruyorsan gel soluklan bi şunu öğren. mühendis demek analitik düşünme demek. yani gerçek hayat problemlerini çözerken, kapsamlı düşünebiliyor, mantık odaklı bakabiliyor, eldeki veriler ne olur, buna göre nasıl daha iyi karar veririm diye bir düşünce yapın varsa mühendisliğe yatkın olabilirsin. etraftaki dünyanın gelişimi, insan hayatını kolaylaştıran her şeyde mühendisliği görürsün, bumları üretmek, iyileştirmek istiyorsan uygunsun. ama yok, ben bunları sadece kullanacağım araçlar olarak görüyorum, nasıl olduğuna kafa yormam, sadece ne varsa işime yarasın, ben -atıyorum- insan sağlığını iyileştirmek istiyorum diyorsan buradan çık. atıyorum, tasarımı kullanmak sanata yakın olmalıyım diyorsan çık, insan fikirleri hikayeleri beni etkiliyor, insanların görsel yazılı iletişimle etkilenmesine hayranlık duyuyorum diyorsan çık.

    ve mühendisliğin çok çeşitte olduğunu unutma, saatlerini verdiğin x uygulamasından 10 saat ayır hayatının önemli kararını enikonu araştır, sen yolunu çiz.

    edit: burada da sayfalarca olan ve her konuda enerji emen yorumlara, insanlara kulağını kesinlikle tıka. bu ülkeden iyi iş de çıkar, dünyada birçok ülkedekinden daha iyi mühendis de yetişir çok çok iyi bilim insanı da çıkar. kendi potansiyelini sınırlamalarına izin verme
633 entry daha
hesabın var mı? giriş yap