3 entry daha
  • bu who denilen örgüt, çin'deki doktorlar bas bas pandemi olacak diye bağırırken, çin'e gidip bizim radyasyonlu çay içen bakan gibi hareketler sergiledi mi? sergiledi.

    çin'i her fırsatta korudu mu? korudu.

    kasım'da yayıldığı belli olan, aralıkta 10lu sayılarla artış gösteren covid-19 için 23 ocakta "sıkıntı yok" diyip, 31 ocakta baskılar sonrası "bu uluslararası önlem alınması gereken, alarm durumu" dedi mi? dedi. 2 ayda problem yoktu da, 7 günde mi uluslararası alarm boyutuna geldi? pandemi ilanı ise 11 mart. şaka gibi.

    başındaki adamın etiyopya'da kolera ile ilgili salgının üzerini kapamayla ilgili suçlanması var mı? var.

    bu adamın açıklamasının nesine güveneyim?

    aşı çalışmalarının bilimsel raporu var mı? bazı fazların başarıyla tamamlandığı söylendi mi? üretime geçildi mi? evet. diyen kim? oxford üniversitesi ve astra zeneca. bu kadar prestijli bir okul, göz boyamak için prestijini riske atar mı? bence atmaz. dsö başkanından daha güvenilir kaynak benim için.

    geçmişte hangi hastalığa ne kadar sürede aşı bulunduğunun teknoloji ile de alakası var, o hastalığın etki miktarı ile de. tüm dünyayı kitleyen, teknolojinin pik yaptığı dönemde böyle bir hastalık var mı? yok. dolayısıyla dünyayı kitlemeyen, çok hızlı yayılmayan bir hastalık için yapılan çalışma ile, covid-19 için yapılan çalışma bir değil.

    sars-mers dediğin şey kaç kişiyi etkiledi paşam? o dönem senin ülkende hayat durdu mu? hayır. dünyada da böyleydi. dolayısıyla bir tutamazsın.

    şimdi ben her salgının üstünü kapatmaya çalışan, abd parayı kesmeden evvel yok canım ne pandemisi siktir et, yok öyle şey, çin'li gardaşlarım süper diyen, abd parayı çektikten sonra da "dünya batacak, bitti, yok aşı falan, kim saçmalıyor bu aşı işini" diye her hafta kendini ortaya atan adama güvenir miyim? hayır.
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap