• kim ne satın almış; kim nereleri gezmiş; kim kiminle beraber vs. hiçbir şeyi merak etmeyen insandır. insanların yaşadığı şu veya bu şeyleri duyduğunda sadece, sırf ilgisiz ve kibirli görünmemek için, iki çift laf eden veya soru soran birisidir bu.

    dünyayı umursamayan insanları pek kimse bilmez. kendi adıma konuşursam, aslında meraksız da değilim tam olarak. yani, sadece... söyle geç be abi demek istiyorum. çok önemli reaksiyon almasını beklediği kendi hakkındaki o gelişmeyi anlatırken, rolümü büyütmek için adeta kasıyorum kendimi.

    "abi x oldu ya biliyor musun"; "inanabiliyor musun başıma y geldi" vs. denildiğini duyunca kabız bir durum ortaya çıkıyor. çünkü umurumda değil lan. ne kıskanıyorum ne de kibirliyim; tepeden bakıyorum filan. umurumda değil sadece, öylece söylemek istiyorum bazen. umurumda değil. yanımdan gittiğinde söylüyorum içimden; "umurumda değildi". böyle şeyler sevseydim ben de anlatmaz mıydım zaten?! sonra neden kafam siktir olup gidiyor?!*

    kim, ne yapıyor hiç umursamıyorum. tabii aç yatanı umursamıyor değilim. söylemek istediğimin bu olmadığı açıktır zaten. ben sadece herhangi bir hayatı olan, işte şöyle böyle hayatı yolunda giden - herhangi bir sosyal düzeyde - hiçbir insanın hayatındaki gelişmeleri merak etmiyorum.

    hiç kimsenin hayatına ve yaşam şekline değer vermiyorum. bunu söylemek kesinlikle ve kesinlikle "insanların yaşamını değersiz buluyorum, aşağılık bir yaşam tarzını benimsemişler" anlamına gelmez. çünkü bu agresif bir tutumdur. ben daha savunmacı görüşteyim. sadece bana ne lan senin tarzından bilmemneyinden diyorum.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap