6 entry daha
  • ne yazık ki; nefretten para kazanılabilmesi gibi bir olgu gözleniyor.
    milliyetçiliği körükleyen söylemleri görüyoruz bu diasporanın sözcülerinden..
    sanıyorum dini unsurlar nedeniyle "müslümanların katlettiği-sürdüğü hıristiyanlar" olarak bulundukları ülkelerde kurumsal destek de alabiliyorlar. elbette fransa ve abd'de sınırlı da olsa oy güçleri de var.

    ister abd, ister fransa olsun her ülkede belirli bir oranda desteklenmelerine, fon toplamalarına yarayan bir güce ulaşıyorlar sonunda. ve bence nefret sürekli sıcak tutularak istikrarlı bir fon akışı, siyasi denge sağlanmış oluyor.

    o ülkelerin de işine geliyor bu süreç..

    sanıyorum diasporanın hiç türklerle yan yana gelmemesi, hatta kendi gençlerine "türkiye'ye giderseniz tutuklanır işkence görürsünüz, öldürülürsünüz" demesi bu yüzden. hoş, internet şu hale gelmiş, genç insanlar bu propagandaya nasıl inanıyor onu da anlamak zor.

    şu malum tarihi tartışma konusunda (ne diyeceğimi ben de bilmiyorum ama bir türlü "soykırım" diyemiyorum. hakikaten bilgiye ihtiyaç var) asla ve asla türk belgelerini geçerli saymazlar.

    ama diasporanın belki de duygusal sayılabilecek bu yapısına rağmen "iğrenç" olarak tanımlayabileceğimiz bir ikinci yön vardır. hatta, ermenilerin (bence) en rahatsız olması gereken kısım budur:

    ister abd, ister fransa, ister bilmem ne olsun her ülke türkiye ile ilişkilerinde özellikle ekonomik ilişkilerinde bu kitleyi ve soykırım tanıma geyiğini elinde "sopa" olarak tutar. herkes mutludur. al gülüm-ver gülüm..

    her kalın ihale öncesi, uluslararası zor konularda türkiye'yi taviz vermeye zorlama zamanında "sopa" şöyle bir göstere göstere sallanır.

    misal fransa, türkiye'den güzel güzel ihaleler alıyordu, en büyük dış ticaret partneri idi.. ermeni soykırım yasasını kabul ettikten sonra şimdi ne ihale ne ne bişey.. bu sefer "ermeni soykırımını inkar yasası" sopasını icat etmeye çalışıyor.

    geniş anlamda ermeni diaspora'sının sözünü dinlediği "önderlerleri" bu yapılanmasıyla kendi ülkesinde zenginleşip türk düşmanlığı yaparken, 110 bin ermenistan yurttaşının fakir olduğu için türkiye'de "faşist türklerle" birlikte inşaattan garsonluğa, işportacılıktan, bavul ticaretine ekmeğinin peşinde koştuğunu biliyor mu acep..
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap