14 entry daha
  • daha 6 - 7 yaşındaydım, teyzemlerle cok yakındı evlerimiz eniştem de cok severdi beni sık sık onlarda vakit geçirirdim. maddi durumları da iyiydi bizim evde olmayan çoğu şey orada vardı ve teyzem de eniştem de hiç bir şey esirgemezdi benden.

    neyse gün geldi enistemin ve teyzemin 4 oğlundan en büyüğü evlendi ve evlenir evlenmez de çocuğu koydu tabi ki, tabi o zamanlar ultrason vs yaygın değil cinsiyet doğumda öğreniliyor. yine günlerden bir gün teyzemlerde takılırken doğum haberi geldi. teyzem enisteme gelin doğum yapmış kızımız olmuş dedi.
    eniştem hafif bir gülümsemeyle oğlanlardan biri götürsün seni hastaneye dedi. teyzem sonra "erkekmiş erkek oyun ettim sana" diyince enistemin hızla koltuktan kalkıp oyunum sırası mı diyip "5 dakikaya in aşağıda arabada ol gidelim hadi" demişti.
    ılk o zaman anlamıştım bu olayları ayrımı. eniştemin şirketi mal varlığı yerindeydi haliyle erkek varis baska anlamlar ifade ediyordu ona.

    rahmetlinin bu ilk torundan sonraki bütün torunları kız oldu. tek erkek ve en büyük torun paşalar gibi büyütüldü. ancak eniştem rahmetli olunca dört oğlan birbirine düşüp malı mülkü batırınca büyük toruna da bir sey kalmadı.

    klasik türk aile hikayeleri yani sonu hep benzer.
209 entry daha
hesabın var mı? giriş yap