280 entry daha
  • anne tarafı girit göçmeni, baba tarafı uşaklı bir ailenin çocuğu olarak hakim olan rengin mavi olduğu gözlerle çevrili bir dünyadaydım. kendi göz rengimle ilgili ilk güzel sözleri ise, henüz 8 yaşındayken, hacettepe'de göz doktorum prof. sevgül bilgiç'in asistanı; oğluma da adını koyduğum erdal tanay oğuz'dan duymuştum ilk kez '' ne kadar güzel yeşil göz rengin var senin''..o zamana kadar gözlük taktığımdan ötürü 'dört göz' diye hitap eden arkadaşlarıma alışkındım, ailemden göz rengime dair bir söz ya da iltifat hiç duymamıştım; aynalarla da fazla haşır neşir olan biri değilmişim demek ki, farkında bile değildim renginin, ya da bakıp geçiyormuşum. gerçekten.

    işte tanay beyin o sözü milat oldu sanki ve resmen yeşil gözlü insanlara karşı algıda seçicilik devreye girdi. yine ankara'da, ortaokulda fen lisesi sınavlarına hazırlanırken kısa bir süre devam ettiğim sesan dersanesi'nde mücahit arkadaşımızın gözleri başlı başına bir insandı bence. çakmak çakmak parıltılar saçan zümrüt yeşili, hayatımda gördüğüm göreceğim en yeşil göz. çocukluk-ilk gençlik dönemlerimde yeşil gözleri sebebiyle apayrı tuttuğum ahmet özhan vardı örneğin, çok sık trt'ye çıkardı 80'lerde ve sırf göz rengi nedeniyle favorimdi kesinlikle. fakülte yıllarında, sonradan konak belediye başkanlığı görevini de yapmış olan erdal izgi ile, izmir hürriyet haber ajansı'nda beraber habere çıkarken sahip olduğu açık yeşil göz rengi bile sakinlik ve huzur veren tonuyla insanda bir güven duygusu oluşturuyordu. tarkan...bir diğer göz rengi ile kalbime taht kuran ünlülerden. yaşantımdaki son bariz yeşil renk göze sahip kişi ise görücü usulü tanıştığım canım kocam olmuştu. gözlüklerinin arkasından yansıyan zeki bakışlarının sarıp sarmaladığı yumuşak ve bir o kadar da şefkat dolu. kesinlikle başka bir göz rengine sahip olsa istemezdim evlenmeyi. o derece.* yeşil gözlü anne babanın çocuğu olarak kucağımıza aldığımız aslan parçamız tati ela gözlü.

    beni etkileyen tüm bu yeşil gözlü kişilerin ortak paydası ise, efendi olarak da tabir edilen temiz, aydınlık yüzlü olmaları. hepsi manevi değerleri önemseyen, bu yönleri de güçlü insanlar. şans.
110 entry daha
hesabın var mı? giriş yap