2 entry daha
  • bir cok gerizekalinin hala daha reddecegi uzere esasen operasyon cekilmeseydi, 2020 yilinda bizi gercekten dunyanin en iyi 12 ekonomisinden, ama daha da onemlisi katma deger uretebilen bir uretime sahip ve genclerine yatirim yapmis, insanlarin gelecege umutla bakabilecegi ve belki de ab uyesi bir ulkeye uyandiracak yonetime sahip turkiyeydi.

    gerci ulusal cikarlari gozeten bu koalisyona elbet operasyon cekilecekti, cekilmese bile sicak para musluklari akp'ye oldugu gibi acilmayacakti. ama gene de cok daya iyi bir durumda olacaktik.

    simdi ne olacak size soyliyeyim.

    1. en iyi ihtimal ile 10 sene fakirlikle yasayacak bu ulke genci. kendini kurtaran yani parlak beyinli olanlar yurt disina cikacak.
    2. 10 sene sonra uniterligini korumus bir turkiye cumhuriyetini bile gorecegimiz mechul. cunku oyle fakir, oyle yalniz ve oyle liyakatsiz bir konuma dustuk ki, dunya da gerceklesecek buyuk ekonomik ve siyasi calkantilar ve savaslar sonucu yaprak misali nereye savrulacagimiz buyuk olcude dis etkenler bagli artik. 18 sene kutuplastirmanin allah'ini yapan akp sayesinde milli bir butunluk de kalmadi. bunu da yazin kenara.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap