aynı isimde "friends (film)" başlığı da var
3357 entry daha
  • 12-13 yıl önce, ekşi sözlük'te henüz okur olduğum seneler "gelmiş geçmiş en iyi dizi" gibi bir başlığa baktım. friends ve oz yere göğe sığdırılamayanlardan biriydi. korsan cd yapan dükkana gittim. tekrar tekrar uğraşmamak adına 10 sezonu birden istedim. normalde bir sezon alıp deneyip, sonra hoşuma giderse devam sezonlarını yaptırırdım. ama ekşi o dönem çöplüğe dönüşmemişti, çok güçlü bir referanstı.

    neyse başladım izlemeye, zaten bir bölüm 20-25 dakika; ama hiç sevmedim. saçlar, stil çok eski geldi.

    fakat 10 sezon yaptırmak hem zamanımı hem de paramı almıştı. "en azından ilk sezonu izlemeliyim" diye düşündüm. sonrası zaten hepimizin yaşadığı şeyler çok çok çok sevdim.

    12-13 yıldan beri de canım sıkıldıkça tekrar tekrar tekrar izlemiştim. fakat o günden beri hiçbir zaman 10. sezonu tekrar izlemedim.

    bir kez daha bitmesine gönlüm razı gelmedi. ta ki karantina zamanına kadar. karantina ile birlikte tekrar izlemeye başladım ve hatırlamadığım esprileri de yakalamak adına baştan bitirmeye karar verdim. vermez olaydım.

    son iki bölüm boğazım düğümlendi, tekrar hüzün çöktü ve ağladım. bu dizi keşke bitmeseydi.

    başlayıp bitirenler arasında sevmeyen yoktur sanırım zaten; ama ben sevenler değil de tapanlar kategorisindeyim. diğer her yapım bir tarafa friends bir tarafa.

    ve bu hüznümü bastırmak için yapacağım tek şey akşama baştan başlamak olacak. bir daha da on yıllar boyunca son sezonu asla izlemeyi düşünmüyorum.
1853 entry daha
hesabın var mı? giriş yap