• henüz işlenmemiş olan cinayettir. ancak bu cinayeti ilk işleyen insan olma yolunda ilerliyorum. yazılım güncelleştirmelerini kullanıcılarına zorla yaptırıran ve "daha iyi bir güvenlik ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi" vaadiyle sistemde birçok şeyi piç etmesine ve kullanıcı alışkanlıklarına ters gelecek tuhaf tabloların ortaya çıkması bazen bezdirici boyuta ulaşmaktadır.

    en temel haliyle windows işletim sisteminde bilgisayarınızın sesi durduk yere gidiyor. yazıcıdan acil çıktı almanız gerkeiyor, çıktıyı ağ güvenliği parametlererini değiştirmesi nedeni ile alamıyorsunuz. istiyorum ki sizlerin boğazını keseyim.

    bir gün birisine flash virüsündeki gizlenmiş dosyaları attrib komutu ile görünür hale getirmesi amacıyla yardımcı olacaktım. başlat menüsünü sağ tıkladım ve "komut istemi" diyecektim. ama yok. yerinde yeller esiyor. neymiş efendim, powershell gelmiş yerine.

    o ulaşılamazlık hissi ile elimde tuttuğum mouseyi bir fırlattım. masadan olabildiğince uzak mesafeye uçtu. mouse kırılmadı ama geçirdiğim anlık bir cinnet yaptığım iyiliğin yarım kalmasına neden oldu. ikide bir kurcalamayın şunları yahu.

    google de aynı şekilde, sistemini ikide bir değiştiriyor. evimdeki bilgisayarda google nin lanet etmeye başlamadığım 59 sürümünü kullanıyorum. iş ortamında güvenlik söz konusu olduğu için öyle lüksüm yok. tasarmları rahatsız ediyor.

    java zaten baş belası, durduk yerde kritik işlerin aksamasına neden oluyor.

    samsung iyi marka diye birçok ürününü alıyordum ama yaptığı güncellemelerin pek te kullanıcı dostu olmadığını anlamam zaman aldı. yazılımlarını daha çok saçmalatıyorlar.

    lafı toparlayacak olursam, ben varsam az da olsa benim gibiler de varolacaktır. ve bu cinayet illaki bir gün işlenecek, yazılım geliştiricisinin çıkardığı güncelleme yüzünden kan dökülecektir.
hesabın var mı? giriş yap