• fenerbahçe spor klubü'nün 100. yılı etkinlikleri kapsamında efe alkollü içecekler tarafından satışa çıkarılan rakı.

    içinde aslında efe yaş üzüm rakısı* olan, tek farkı etiketi olan, etiket ve şişe tasarımı için dünyaca ünlü bir tasarım firması ile görüşmeler yapılan 1907 rakısı'nı 70 cl'lik şişelerde alıp 28 ytl vereceğiz. aynen efe yaş üzüm rakısı'nda olduğu gibi ege'de yetişen sultaniye ve razaki üzümlerinden üretilen alkol ile hazırlanan ve yavaş yavaş damıtılan 1907 rakısı, uzun uzun dinlendirilmiş. ilk olarak 100.000 şişe sunulmuş piyasaya.

    şişesinin ya da etiketinin üzerinde fenerbahçe ile ilgili görebildiğim tek şey 1907 yazısı, neden herhangi bir yerinde fenerbahçe yazmıyor, bilmiyorum. etiket tasarımı fena değil, klasik bir anlayış hakim. sarı yerine dore kullanmışlar, lacivert de tam olarak fenerbahçe'nin rengi olan lacivert değil ama çok şık duruyor. 1907 olarak değil de, başka bir marka olarak çıksaymış bile çok şık duracak bir etiket tasarımı var. takım renklerinin kullanıldığı diğer içecekler, mesela enerji içeceklerindeki gibi ucuz görüntüler yok.

    her ne kadar henüz deneme fırsatım olmasa da, nasıl olsa efe yaş üzüm rakısı'ndan dolayı bildiğimiz ve güvendiğimiz bir tadı var rakının.

    fenerbahçeliler'in övüneceği bir rakı olduğunu düşünüyorum.

    herkese hayırlı olsun..
    herkese afiyet olsun..
    şerefe

    zamanın ötesinden edit: fenerbahçe'nin rakısı çıkınca diğer takımların taraftarlarınca kötülenen bir entry'dir bu, ivedi bir şekilde zamanının ötesine geçen. kalitatif yaklaşımlar yerine fanatik yaklaşımlar ile kötülenmiş bir entry. bu entry'yi kötülediklerinde 1907 rakısı'nın da tadının kötüleşeceğini düşünen bir zihniyet olabilir bu, hatta 1907 rakısını çıkarmasından sonra efe'nin herhangi bir çeşidini içmeyecek zihniyetle aynı da olabilir.

    fark etmez, bundan sonra fenerbahçeliler buluştuklarında ne içecekleri belli.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap