• bir düşman radyosu tetkikatında daha beraberiz sevgili ekşi katipler. bugünkü konumuz gençliğimizin sevilen simalarından, eski cumhurbaşkanlarına bile kendini okutmayı başarmış red kit. bu seferki propagadamız ise bu halka malolmuş karton karakterin genç dimağlara modifiye edilmiş islam bilincini zerketmesidir.

    öncelikle bu karakterin adından mütevellit propagandadır. asıl ismi lucky luke yani şanslı lük olan bu nefere her ne hikmetse red kit, yani kızılbaş ismi verilmiştir. işte beni uyandıran da bu vakıa olmuştur. mevzubahis vakıata binaen devam ettiğim incelemelerimde yine çeviri odaklı bir propagandaya rastladım, bu silahşör neferin atının adı ise düldül idi. işte bu adaletli keferenin her bölüm sonunda batıyadoğru olan seferinde ona eşlik eden yegane atı düldül ki hz. ali'nin atının adıdır.

    işte bu noktada vakıalar gereğinden fazla birikmişti. artık son kalan bu bireyin gençleri nasıl zehirlediğini tetkik etmekti. bu silahşörün adalet dağıtıcı olmasının yanı sıra en önemli yeteneği nedir diye düşündüm, o da altı patlar kullanmasıydı. peki bu altıpatlar yeteneğini nasıl gösteriyordu, mesela bir mum alevine ateş ederek söndürebiliyordu.

    evet sevgili katipler, bu genç dimağlara adalet dağıtıcı iyi karakter olarak zerkedilmiş karakter, mum söndürüyor yani kısaca mum söndü oynuyor. yani kötülerle savaşan bir karaktere mum söndü oynatarak yapılan, yaptırılan propagandadır bu. bütün sözlüğü kitlesel teyakkuz aparatlarını aktive etmeye davet ediyorum.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap