703 entry daha
  • ''günde bir, iki bölüm izlerim kafamı dağıtır'' düşüncesi ile başlayıp ilk iki sezonu da aynı düşüncelerle tamamlamıştım. bağımlısı oldum. bir bölüm açtıktan sonra beş, altı bölüm izlemeden kapatamaz hâle gelince beş sezonun nasıl bittiğini anlamadım bile. netflix türkiye her dizide olduğu gibi bu dizinin de bütün sezonlarına sahip değilmiş. zaten yakında filmlerin de sadece ilk kırk dakikalarını yayınlamalarını bekliyorum. sonraki kısımları başka platformdan tamamlayacağız.

    ben genelde aslında komik olmayan şeylere gülerim. hayatın olağan akışı içindeki durumlar, konuşmalar veya cümleleri her zaman daha komik bulmuşumdur. bu diziyi sevme sebeplerimin başında gülme efekti olmaması geliyor. gülme efektini saçma buluyorum çünkü. ''şimdi espri yaptık ve gülmelisiniz'' gibi algılıyorum. neye güleceğime karar verilmesi fikri hoşuma gitmiyor ve genelde de komik olmuyor zaten. bazen peralta'nın ilk cümlesinden sonunda varacağı noktayı veya yapacağı espriyi anlayabiliyorum ama sorun değil. 22 bölümün tamamında ve 20 dakikanın her saniyesinde gülmek gibi bir beklenti içinde değilim.

    mesela captain holt bana göre inanılmaz komik bir adam. üstelik espri yapmadığı ve gülmediği hâlde. bir şey söyledikten sonra, bir anlık sessizliğin ardından aniden yüzüne zoom yapılması ortalama bir espriden daha çok güldürüyor beni. peralta'nın da ''bakın espri geliyor'' diye elçi gönderip yaptığı esprilerdense ağzının kenarıyla söylediği ''evet tam da tahmin ettiğim gibi öyle yapacakmış'' tarzı söylenmelerine de daha çok gülüyorum.

    rosa zaten mahkeme duvarı suratıyla hiçbir şey yapmayıp sadece yargılayıcı şekilde bakarken bile komik. söylediğim gibi, ciddiyet beni daha çok güldürüyor. bu dizide de sulu bir karakter yok. terry sorumluluk sahibi aile babası, holt yüzünde mikro mimik olmayan bir robot, rosa diaz 1920'lerin gangster çetelerinden kopup gelmiş bir tetikçi, charles boyle dünyanın en kendisiyle barışık betası, amy santiago zaten captain holt'un sevimli mimiklere sahip olanı, gina ise kibrin yakıştığı az sayıdaki dizi karakterinden biri. hitchcock ve scully ise spinoff'u çekilmesi gereken apayrı karakterler. hatta dizideki tek sulu karakter peralta; ama onun da zaten öyle olması gerek ve o karakter o hâliyle güzel. dizinin çimentosu o çünkü. onu çekip aldığınız zaman bütün karakterler bir puan aşağı çekilir.

    uzun süredir ''dizi yeni sezon için onay aldı'' haberine sevindiğim bir dizi olmamıştı. fazla abartmalarına da gerek yok. 29 sezon daha devam etse yeter.
634 entry daha
hesabın var mı? giriş yap