• kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak elbette.!

    sakarya’daki coşkunlar havai fişek fabrikası’nda 2014’te meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçi yılmaz şapoğlu’nun ailesi, fabrikanın şikayeti sonucunda “fabrikanın patlamada oluşan zarar nedeniyle kar elde edememesi” gerekçesiyle 1 milyon 800 bin liralık cezayı ödemekle baş başa .

    sakarya’da bulunan coşkunlar havai fişek fabrikası’nda geçen hafta meydana gelen patlama sonrasında, fabrikada önceki yıllarda da 6 işçinin hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

    iddiaya göre, 2014 yılında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçi yılmaz şapoğlu’nun ailesine, dava açmamaları için para teklifi edildi. para teklifini reddeden aileye, bilirkişi raporunun ardından fabrika tarafından açılan dava sonucunda “fabrikanın zarara uğratıldığı” gerekçesiyle 1 milyon 800 bin liralık ceza verildi. konuya ilişkin konuşan şapoğlu ailesi’nin avukatı mehmet şenol, sakarya’da hazırlanan bilirkişi raporunun hatalı olduğunu kaydetti.

    fabrika sahipleri aileye taziyeye bile gitmemiş

    14 aralık 2014 tarihinde yılmaz şapoğlu’nun fabrikada yağmur oluklarını yapmak için pazar günü görevlendirildiğini ve işini yaptığı sırada meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybettiğini belirten şenol, “normalde bu fabrika zaten sabıkalı bir fabrika. 2014 yılından önce de birçok patlama meydana gelmiş ve bu patlamalarda da çok sayıda insan ölmüş. bunların davalarının bir kısmı hala görülüyor, bir kısmı görülmüyor ve bir kısmı da kapatılmış. yılmaz şapoğlu öldükten sonra fabrika sahipleri aileye taziyeye bile gelmiyor, aileyi üzen noktalardan birisi de bu. daha sonra ‘aileye para verelim, sussunlar, olay böyle bitsin kapansın’ diyerek para teklifinde bulunuyorlar. tabi burada 38 yaşında hayatını kaybeden bir aile babası ve eşini kaybede ve o sırada hamile olan acılı bir eş var. üç çocuk babasız kalıyor. anne ise eşini kaybettikten 5 gün sonra dördüncü çocuklarını dünyaya getiriyor. aile bu teklifi kabul etmiyor ve şiddetle reddediyor” diye konuştu.

    https://www.sakaryayenihaber.com/…ceza-h114597.html
102 entry daha
hesabın var mı? giriş yap