1 entry daha
  • ayşe tükrükçü kocası tarafından satılmış ve ömrünün bir kısmını hayat kadını olarak geçirmiş bir kadın. 2. bölgeden milletvekili adayı. ilk önce ysk tarafından yüz kızartıcı suç işlediği için adaylığı iptal edilmiş ama sonradan bugüne kadar milletvekili/adayı olanlardan daha yüz kızartıcı bir suç işlemediğine ikna olunmuş olacak ki karar bozulup aday olmasının önü açılmış.

    diyor ki ayşe; modern köle, hayatsız kadınım...

    dokuz yaşımda tecavüze uğradım. kocam tarafından geneleve satıldım.

    tüm hayatsız kadınlar için, tüm şiddet mağduru, ezilen, hor görülenler için... istanbul bağımsız milletvekili adayıyım.

    hayatım boyunca hiç oy vermedim. senaryosu zaten belli olan bir oyunun figüranı olmayı reddettiğim için. kim gelirse gelsin amerika'nın ve oligarşi'nin isteklerine karşı gelemeyeceği için. ancak bu seçimde oyum ayşe tükrükçü'ye. mecliste bulunmanın bir işe yarayacağını düşünmüyorum ya, yine de ayşe meclise girse eminim ki, kendisi ve onun durumundaki kadınların o halde olmasına sebep olan, bugüne kadarki tüm hükümetlere göre kat kat onurlu ve mücadeleci olacaktır tüm ezilmişler adına. yine de oy verişim milletvekili olup ezilenlerin sesi olsun diye değil. meclise gelip bir şeyleri değiştireceğini düşündüğüm için de değil.

    ömrü boyunca ezilmiş, satılmış, örselenmiş bir kadına yalnız olmadığını hissettirebilmek için. hayatımda ilk kez oy kullanacağım. hayatsız bir kadın, başka bir kadının sesini kendi sesinin yanında hissetsin diye. hayatsız bir kadın, bu ülkede onurlu yaşam algısının, sesi çok çıkan erkeklerin algısı gibi olmadığını, kendisinin bu ülkede onurlu geçinen milyonlarca insana göre çok çok daha onurlu bulan birilerinin varlığını hissetsin diye.
81 entry daha
hesabın var mı? giriş yap